1. Umre ve Alternatif Turizm Fuarı feshane'de açıldı

Aktif Fuarcılık'ın düzenlediği 'Umre ve Alternatif Turizm Fuarı', Feshane Uluslararası Fuar ve Kültür Merkezi'nde açıldı.

Feshane'de 4-7 Şubat tarihleri arası düzenlenecek fuarın açılışını Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu yaptı. Eyüp Belediyesi mehteran takımının gösterisinin ardından açılışı yapan Başkan İsmail Kavuncu, Lale Gül FM'in canlı yayınına da katıldı. Fuara katılanlar arasında gerçekleştirilecek çekilişte kazanan 3 kişi ücretsiz olarak umreye gönderilecek. Fuarı gezen ziyaretçilere firmalar tarafından zemzem ve Medine hurması ikram edildi.

Umre ve Hac organizasyonlarında profesyonel olan şirketlerin fuarda stantlar açtığını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: "Eyüp Sultan Hazretlerinin mekanı Eyüp'ümüz tüm İslam alemi açısından çok önemli bir merkezdir. İnanç turizmi anlamında da çok farklı bir yere sahibiz. Hac ziyaretleri öncesinde Eyüp Sultan Hazretleri'ne gelerek dua eden ve mukaddes topraklara buradan giden birçok Müslüman kardeşimiz bulunuyor. Ben Orta Asyalı bir ailenin çocuğuyum, Özbekistanlı'yım. Dedem hac ziyareti yapmadan önce Türkiye'ye gelip İstanbul'da Eyüp Sultan'ı ziyaret etmiş, daha sonra Mekke'ye gitmişti. Hac vazifesini ifa etmeden önce, Eyüp Sultan'ı ziyaret edecek Müslüman kardeşlerimizin her konuda, konaklama, yemek, Hac alışverişi vb. sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Eyüp'ümüz Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam Alemi'nin en mukaddes mekanıdır."

53 firmanın katıldığı fuarda, Eyüp Belediyesi, Hac ve Umre organizasyonu yapan turizm acentalarının yanı sıra alternatif turizm firmaları ve termal oteller de stant açtı. Eyüp Belediyesi'nin stantını ziyaret edenler, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan kitap, dergi, bülten ve diğer yayınlara büyük ilgi gösterdi.