Özel Sanko Okulları'nda Nano Teknoloji Günleri

Avrupa Bilim Merkezi'nin organize ettiği ve dokuz Avrupa ülkesinden 13 kuruluşun ortaklaşa gerçekleştirdiği AB Projesi kapsamındaki Nano günlerinin ikincisi Özel Sanko Okulları'nda yapıldı.

Özel Sanko Okulları'nda Nano Teknoloji Günleri
  İlkö ; ğretim ikinci kademe ve lise ö ; ğrencilerine yö ; nelik olan ve iki gü ; n sü ; ren etkinliklerin ilki Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde yapılan aç ; ılış sunumlarıyla başladı .
20- 25 kişilik ö ; ğrenci gruplarıyla Nano Teknoloji ile ilgili deneylerin ö ; ğrenciler tarafından yapıldığı ilk gü ; n uzmanlar , Nanobilim ve Nano Teknoloji konusunda bilgilendirmelerde bulundu .
İkinci gü ; n devlet okullarındaki ö ; ğrencilerin de katılımıyla Ö ; zel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde deney ve Nano Teknoloji paylaşım sunumları gerç ; ekleştirildi .
İstanbul Bilim Merkezi Koordinatö ; rü ; Yü ; ksel Ö ; z , yaptığı konuşmada , Nano kelimesinin Yunanca nannos kelimesinden geldiğini ve ' ' Kü ; ç ; ü ; k yaşlı adam veya cü ; ce ' ' anlamı taşıdığını belirterek , gü ; nü ; mü ; zde nanonun teknik bir ö ; lç ; ü ; birimi olarak kullanıldığını ve herhangi bir birimin milyarda biri olduğunu sö ; yledi .

Nanoteknolojinin ç ; ok genel tanımıyla kü ; ç ; ü ; k yapıların ( yaklaşık atom boyutlarında ) dü ; zenlenmesi olduğunu kaydeden Ö ; z , ' ' 100 nanometre ö ; lç ; eğinden kü ; ç ; ü ; k boyutlarda gerç ; ekleştirilen işleme , ö ; lç ; ü ; m , modelleme ve dü ; zenleme gibi ç ; alışmalar nanoteknoloji ç ; alışmaları olarak nitelenir ' ' dedi . Ö ; z , nanoteknolojide atomların veya molekü ; llerin tek tek alınıp hassas şekilde birleştirilerek istenen ü ; rü ; nü ; n elde edilebileceğini belirttiği konuşmasında , bunu yap-boz oyununda parç ; aların birleştirilerek istenilen şeklin
oluşturulması ö ; rneğiyle aç ; ıkladı . Ö ; zel Sanko Okulları Genel Mü ; dü ; rü ; Murat Kö ; ylü ; oğlu ise ' ' paylaşılmayan bilginin değeri yoktur ' ' sloganıyla okulda yapılan bü ; tü ; n akademik ç ; alışmalardan , sosyal sorumluluk anlayışıyla diğer okulların da yararlanmasını sağladıklarına dikkati ç ; ekti . Gaziantep ' in eğitim- ö ; ğretim dü ; zeyinin yü ; kseltilmesi konusundaki ç ; abaların artırılarak sü ; rdü ; rü ; leceğini kaydeden Kö ; ylü ; oğlu , yaparak yaşayarak ö ; ğrenmenin ö ; ğrenciye daha fazla katkı sağladığını , yapılan bu etkinliklerin akademik
başarıyı desteklediğini ve ö ; ğrenciye analiz yapma yetisi kazandırdığını sö ; zlerine ekledi .
Ö ; ğrencilerin katılımıyla yapılan deneylerin sunulmasıyla program sona erdi .