Bu iktidar yargı reformunu yapamaz

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun ardından TP Genel Başkanı Şener de Anayasa'nın bu meclis tarafından hazırlanamayacağını belirtti.

Şener, Adana'da çeşitli illerin parti teşkilatlarıyla bir araya geldiği Seyhan Oteli'ndeki yemekte, siyasetin hizmet etme ve halkın verdiği oylarla yetki sahibi olup, halkın sorunlarıyla meşgul olma makamı olduğunu kaydetti.

Şu an Türkiye'yi parçalamak için adeta yarışa girildiğini savunan Şener, sözlerine şöyle devam etti: ''AKP bir yana, CHP, MHP, DTP bir yana ülkeyi çekiyor. Soğuk savaş tarzı siyaset bitmediği sürece hiçbir sorun çözülemez. Siyaset kavgalarla yürüyor. Türkiye'nin bir sivil anayasaya ihtiyacı var. Ancak, bu meclis bunu yapamaz. Çünkü Anayasa uzlaşma metnidir. Türkiye'nin köklü bir hukuk reformuna ihtiyacı var. Ancak, siyaset ile yargı karşılıklı yarış, kavga içindeyken bu iktidar yargı reformunu yapamaz. Başbakan dahil çok sayıda milletvekilinin hakkında soruşturma dosyaları mecliste bekliyor. Onlarca dosya meclisin tozlu raflarında yer alıyor. Bu dosyaların sahipleri Türkiye'nin kudretli yöneticileridir. Yargı gömleğini giyen hesap soruyor, ancak vermiyor. Maliye gömleğini giyen hesap soruyor, vermiyor.''

Şener, geçen bir yılda ekonominin yüzde 8 oranında küçüldüğünü, kişi başına milli gelirin düştüğünü vurguladı. Dünyanın hiç bir yerinde yüzde 8 küçülmenin yaşanmadığını savunan Şener, ''Buna karşın bayram çığlıkları atarak ekonomik değerleri açıklıyorlar. Demokrasi hesap verme işidir. Hesap verin'' dedi.

Şener, konuşmasının ardından partisine üye olan 25 kişiye rozetlerini takıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şener, yarın da Adana'da partisinin çeşitli etkinliklerine katılacak.