Çatıda İntihara Teşebbüs Muhtarı İsyan Ettirdi

Samsun'da bir hafta içinde aynı binada ikinci kez intihara teşebbüs eden şahıs, mahalle muhtarının tepkisine yol açtı.

İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi 100. Yıl Bulvarı'nda bulunan 10 katlı Çiçek Apartmanı, bir hafta içinde aynı kişinin ikinci kez intihar girişimine sahne oldu. Saat 19.00 sıralarında binanın çatısına çıkan Mehmet Kıllı (38), borçlarından ve evindeki eşyalarının çalınmasından dolayı bunalıma girdiğini gerekçe göstererek, intihar edeceğini söyledi. Alkollü olduğu belirtilen Kıllı, 10 katlı binanın çatısından sarkarak kendini aşağı atma tehdidinde bulundu. Bir hafta önce de aynı yerde intihara kalkışan ve
itfaiye görevlisi tarafından yakalanıp aşağı indirilerek gözaltına alınan Mehmet Kıllı, bu teşebbüsünde de polise ecel terleri döktürdü. Olay yerine itfaiye ve 112 Ambulans Servisi ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, şahsın düşme ihtimaline karşı binanın önüne şişme branda açtı. İtfaiye ekipleri kobra merdiven yardımıyla Mehmet Kıllı'nın yanına yaklaştı ve ikna etmeye çalıştı. Bir taraftan da çatıya çıkan polis, şahsı ikna etmek için uzun süre uğraştı.
Mehmet Kıllı, polislerin kendisine yardım edecekleri sözü üzerine yarım saat süren eylemine son verdi. Gözaltına alınarak Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen Mehmet Kıllı, evindeki eşyaların çalındığını ve borcu bulunduğunu ileri sürdü.
Mehmet Kıllı'nın intihar eyleminden vazgeçmesi üzerine polis ve vatandaşlar derin bir nefes aldı. Saitbey Mahallesi Muhtarı Hasan Yalçın Kılıç, Mehmet Kıllı'nın bir hafta önce de aynı yerde çatıya çıkarak intihara kalkıştığını belirterek, "Bu genç yine bu çatıya çıktı ve intihara kalkıştı. İlk olayında tedavi edilmediği için yine yürekleri ağızlara getirdi. Samsun'da insan hayatına verilen değer bu" diye yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.