Develer Söke Fakültesi Ve Bağarası İçin Güreşecek

Söke'ye bağlı Bağarası beldesinde bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nden elde edilecek gelirin bir bölümünün Söke'de devam eden fakülte inşaatına, geriye kalanı ise beldedeki sosyal eksikliklerin giderilmesi için kullanılacak

Develer Söke Fakültesi Ve Bağarası İçin Güreşecek
Söke'ye bağlı Bağarası beldesinde bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nden elde edilecek gelirin bir bölümünün Söke'de devam eden fakülte inşaatına, geriye kalanı ise beldedeki sosyal eksikliklerin giderilmesi için kullanılacak.
25. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nin 28 Şubat Pazar günü Bağarası güreş arenasında yapılacağını açıklayan Bağarası Belde Belediye Başkanı Salih Özdemir, Ege, Marmara, Akdeniz bölgelerinin ünlü develerinin katılacağı deve güreşi festivalinden elde edilecek gelirin bir kısmını Söke İşletme Fakültesi'ne bir kısmını diğer hayır kurumlarına verileceğini belirtti. Deve güreşleri hakkında bilgi veren başkan Salih Özdemir, "Deve güreşlerinin yapılış amaçları Çanakkale'den Antalya'ya kadar bir çok illerde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde sosyal amaçlı faaliyetlerde cami, okul, köprü, yurt, içme suyu, sağlık ocağı, sportif faaliyetler yapılmasına katkı sağlamaktır. Milli geleneklerimizden olan deve güreşi, turizm içinde önemi büyüktür. Kış aylarında ortalama 4 ay yapılan deve güreşlerimiz yağışlardan olumsuz yönde etkilenmektedir. Kış eğlencesi olan ve güreşin yapıldığı bölgenin yurt içi ve yurt dışında tanıtılmalarında büyük önem taşıyan deve güreşleri düzenli bir şekilde sürdürülmelidir" dedi.
Bağarası Deve Güreşlerinde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde gelecek pek çok pehlivan devenin boy göstereceğini açıklatan Başkan Özdemir, tüm güreş severleri hafta sonu Bağarası'na daver ederek, "Deve, o hayvan topluluğunda en güçlü olduğunu ortaya koymak için güreşir. Bir çok hayvan topluluğunda o sürünün başı olmak ve dişileri kendini beğendirmek için sürünün diğer erkeklerine üstünlük kurma savaşı verir. Bu durum develerde de iç güdüsel olarak bulunmaktadır. Çok eski tarihlerde develer kış aylarında küçük küçük oynaşarak güreş yaparken o zamanın ileri gelen insanları develeri önceleri köy meydanlarında sonra güreş sahalarında güreştirmeye başlamışlar" diye konuştu.