Akçalar Mezbahasına Modernizasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devir işlemleri süren ve 21 Aralık'tan bu yana kesim yapılamayan Akçalar Mezbahası'nda incelemelerde bulunan Başkan Altepe, devir ve tapu işlemlerinin tamamlanmasının ardından mezbahanın modernize edilerek yeniden hizmete açılacağını söyledi

Akçalar Mezbahasına Modernizasyon
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devir işlemleri süren ve 21 Aralık'tan bu yana kesim yapılamayan Akçalar Mezbahası'nda incelemelerde bulunan Başkan Altepe, devir ve tapu işlemlerinin tamamlanmasının ardından mezbahanın modernize edilerek yeniden hizmete açılacağını söyledi.
Akçalar'ın yanı sıra Kayapa, Hasanağa ve Çalı bölgesine hizmet veren ve bölge ekonomisinin can damarı konumunda olan Akçalar Mezbahası, Nilüfer Belediyesi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi sebebiyle 21 Aralık'ta kapatılmıştı. Büyük bölümü hayvancılıkla geçinen bölge halkının 'mezbahanın bir an önce açılması' yönündeki talepleri üzerine Akçalar'ı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mezbahada incelemelerde bulundu. Devir ve tapu işlemlerinin hala sürdüğünü belirten Başkan Altepe, devir ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mezbahanın açılacağını kaydetti.
Mezbahanın tüm bölümlerini gezen Başkan Altepe, "Mezbaha işletmeciliği Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Akçalar'daki mezbaha da kentin batı bölümüne hizmet veren önemli bir merkez konumunda. Halen tapu ve devir işlemleri sürüyor. İşlemler tamamlandığında Büyükşehir'e yakışır şekilde modernize edeceğiz. Burası sağlıklı et üretimi ve kontrolünün yapıldığı modern bir tesis olacak. Kesimi yapılan etler veteriner kontrolünde hijyenik bir şekilde halkımızın tüketimine sunulacak" diye konuştu.
Daha sonra Akçalar meydanında vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Başkan Altepe, mezbahanın en kısa zamanda yeniden bölge ekonomisine katkı sağlayacağı müjdesini verdi.