Maganda Taşı Sanıklarının Duruşması Gizli Yapıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde düğünden dönen araca atılan 23 kiloluk taş yüzünden bir annenin ölümüne, kucağındaki 2

Bursa'nın Karacabey ilçesinde düğünden dönen araca atılan 23 kiloluk taş yüzünden bir annenin ölümüne, kucağındaki 2.5 yaşındaki kızın ise ağır yaralanmasına sebep olmaktan yargılanan 8 sanığın duruşması, bazı sanıkların yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapıldı. 23 kiloluk taşı fırlattığı iddia edilen Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un yeğeni H.K., "Ben elimdeki taşı otomobilin önüne attım. Fakat hızını hesaplayamadığım için taş camdan içeri girdi" dedi.
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek, yaralamak, ölümle biten kavgaya karışmak" suçlarından iki ayrı müebbet hapisleri istenen 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Şüphelilerin yaşlarının küçük oluşu sebebiyle gizli olarak yapılan duruşmada, genç anne Burcu Atış'ın ölümüne, kucağındaki yavrusunun ise ağır yaralanmasına sebep olan taşı attığı iddia edilen Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un yeğeni H.K., "Arkadaşlarımla Sultaniye köyüne düğüne gittik. Ancak bizi düğüne almadılar.
Köyden ayrılırken peşimizden gelen maktulenin kocası Kamil A., aracının farlarıyla selektör yapıp bizi takip etti. Bir süre sonra ona yol verip, biz de onun peşinden aynı şekilde farları yakıp takip ettik. Sonra Sarıbey köyüne gitti. Sarıbey çıkışında iki otomobil üzerimize geldi. Otomobilden inip aracımıza levye ile saldırıp camlarımızı kırdı. Ben de kaçıp arkadaşlarımdan yardım istedim. Hotanlı köyü girişinde araçları durdurmak istedik. Ancak Kamil A. hızla kaçarken, ben de elimdeki taşı aracın önüne
attım. Onu durdurmak istedim fakat aracın hızını hesaplamadığım için taş otomobilin ön camından içeri düştü. Ben taşı kimseyi öldürmek için atmadım. Attığım taşın Kamil A.'nın eşine isabet ettiğini ve öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.
Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, suçsuz olduklarını söylediler. Duruşmaya müşteki olarak katılan ve maganda taşıyla ölen Burcu Atış'ın eşi Kamil A. ise, "Ben o akşam Sultaniye köyündeki akrabalarımızın düğününe eşim ve çocuklarımla gittim. Dönüşte Hotanlı köyünde oturanlar tanımadığım halde benim aracımı selektör yaparak sıkıştırıp durdurdular. Küfür ve hakaretlere maruz kaldım. Eşim ve çocuklarımın yanında çok korktuk. Bunun üzerine telefonla düğünde bulunan kayınbiraderim olan
ve şu anda müşteki sanık konumundaki kayınbiraderimden yardım istedim. O geldi. Birlikte iki araçla Karacabey'e dönerken yolda yolumuzu kesip bizi taş yağmuruna tuttular. Eşim öldü, kızım yaralandı. 3 yaşındaki yavrum şu anda ben dahil kimseyi tanımıyor. Hepsinden şikayetçiyim" diye konuştu.
Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.