İmkb'den Sanayi Ve Ticaret Odaları Personeline Eğitim

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Borsa ile şirketler arasında 'iletişim köprüsü' olarak, çeşitli şehirlerde faaliyet gösteren 28 sanayi ve ticaret odası bünyesinde oluşturulan 'destek birimleri' personeline İstanbul'da iki günlük bir eğitim verdi.

İmkb'den Sanayi Ve Ticaret Odaları Personeline Eğitim
22-23 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 53 personelin katıldığı eğitimde, "Halka Arz ve Borsada İşlem Görme" konusunda işleyiş süreci anlatıldı ve her destek biriminin kendi odalarına kayıtlı şirketlere iletmeleri amacıyla konuya ilişkin bilgilendirici yayın, CD ve dokümanlar dağıtıldı. Eğitime İMKB'nin yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği gibi kurumlardan da eğitmenler katıldı.

İMKB, eğitim verdiği destek birimi personelinin, şirketlerce halka arz konusunda bilgi ve danışma desteğine ihtiyaç duyulduğunda, odalarına kayıtlı şirket yetkililerini Borsa'ya yönlendirmelerini hedefliyor. Bu çalışmalarla, öncelikle İSO 1000 içerisinde yer alan ve halihazırda hisse senetleri Borsa'da işlem görmeyen 876 şirket başta olmak üzere, ülke ekonomisinin dinamizmini oluşturan şirketlerin sermaye piyasası kaynaklarına ulaşmasının sağlanması amaçlanıyor.

Bilindiği üzere İMKB'nin, halka arzları artırmak ve şirketlerin sermaye piyasasının sunduğu imkanlardan yararlanmasına katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği ile imzaladığı işbirliği protokolü ile başlatılan "halka arz seferberliği" kapsamında, 19 Ekim 2009 tarihinde, 29 sanayi ve ticaret odasının katılımıyla bir toplantı yapılmış ve toplantıya katılan odaların bünyelerinde, şirketlere İMKB ile koordineli olarak "bilgilendirici dokümanlar" sunacak destek birimleri oluşturulmuştu.