Giresun Gazeteciler Derneğinde 'Çarşamba Söyleşileri'

Giresun Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, HES'lerin doğayı katlettiğini söyledi.

Giresun Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel olarak sürdürdüğü "Çarşamba Söyleşileri" konulu toplantının bu hafta konuğu olan Giresun MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel, Giresun'da çeşitli akarsular üzerine kurulması planlanan HES'lerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, HES'lerin doğa katliamına yol açacağını iddia etti. Toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini anlatan Yüksel, başta siyasiler olmak üzere yetkililerin harekete geçmesini istedi.
Giresun'da, Baltama, Pazarsuyu, Aksu, Keşap Vanazıt, Espiye Gelevara, Yağlıdere've Tirebolu Harşıt havzaları üzerinde 94 HES yapımı için proje hazırlandığını ileri süren Yüksel, "Keşap Vanazıt deresi üzerinde 15 kilometre uzunluktaki dere yatağı boyunca 4 tane HES projesi olduğunu biliyoruz. Bu gerçekleşirse Vanazıt vadisi biter" dedi.
HES'lere karşı olmadıklarını, bu şekildeki proje ile yapımına karşı olduklarını anlatan Yüksel; "Baraj sistemi ile bunlar yapılmalı. Yıllarca Dereli İkisu'ya baraj yapılacak denildi ancak şimdi burada ondan da vazgeçildi" diye konuştu. Yüksel, bölgede Temmuz ayında meydana gelen sel afetinde bozulan dere yataklarının taşkınlara yol açtığını bununda bölgede başlatılan HES çalışmalarından kaynaklandığını sözlerine ekledi.
Söyleşide Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram da hazır bulundu
(BÖ-BK-HO-Y)