Siirt'te Ak Parti Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, artık Türkiye'de herkese dokunulabildiğini ve gerektiği zaman başsavcıların ve generallerin bile yargılandığını belirtti.

Siirt'te Ak Parti Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Partisinin Siirt Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan aylık danışma toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz milli birlik ve kardeşlik projesini anlattı. Dünün Türkiye'si ile bugünün Türkiye'sinin mukayese kabul edilemeyecek durumda olduğunu ve yasakçı bir ülkeden bugünkü duruma gelindiği belirten Kapusuz, "Bir jandarma, bir polis gördüğümüz zaman veya hele bir kaymakam veya valiye gittiğimiz zaman hangi duygular içerisinde olduğumuzu anlatmak istemiyorum. Bugün her şey çok değişti. Bugün herkese dokunulabiliyor. Gerektiği zaman bir cumhuriyet başsavcısı veya bir general da yargılanabiliyor ve tutuklanabiliyor" dedi.

Uygulamaya koydukları 'Milli birlik ve kardeşlik' projesinin yeni bir şey olmadığını ve bunu 2001 yılında partiyi kurduklarında programa koyduklarını bildiren Kapusuz, "Bizim kardeşlik arayışımız yeni bir şey değildir. Parti olarak bunu 2001 yılında programımıza koyduk. Biz, zaten, bin yıldır kardeşiz. Bu devleti de birlikte kurduk. Kardeşliğin en güzel yaşandığı illerden birisi de Siirt'tir. Devletlerin tarihinde bazen sıkıntılar yaşanır. Osmanlı İmparatorluğu'nda başlayan İttihat ve Terakki hareketine rağmen biz bu devleti birlikte kurduk.1980 öncesinde 5 bin gencimizi sağ-sol hareketinde kaybettik.1980 sonrasında başka bir musibetle karşılaştık. Bölücü hareket başka bir şekilde karşımıza çıktı. Bu ülkede geçmişte yanlışlıklar yaşandı. Yasaklamalar getirildi. Arapça, Kürtçe yasaklanmadı mı? Kenan Evren bile 'Biz Kürtçe'yi yasaklamakla yanlış yaptık' diyor. Biz yasakçı zihniyete karşıyız. DGM'leri de biz kaldırdık. İnsanlar kendi dilleriyle radyo, tv kurmak istiyorlarsa, bunu yapabiliyorlar. Arapça, Kürtçe radyo kurmak isteyenler için gerekli yasal değişiklikleri yaptık" diye devam etti.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların temelinde darbeler ürünü olan Anayasa olduğunu belirten Kapusuz, bu konuda şunları söyledi:
"Ülkemizin sivil bir anayasaya ekmek, su kadar ihtiyacı var. Topyekun bir anayasa değişikliği mümkün görülmüyor. Ancak anayasa paketi konusunda çalışmalar yapacağız."
Yargıda son günlerde yaşanan olayları futbol maçına benzeten Kapusuz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) maç devam ederken, maçın hakemlerini haksız yere değiştirdiğini iddia etti. Toplantı, partinin düzenlediği siyaset akademisine devam edenlere başarı belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi. Kapusuz'un konuşmasından önce söz alan AK Parti Siirt Milletvekilleri Yılmaz Helvacıoğlu ve Afif Demirkıran hükümetin ilde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya il ve ilçelerden gelen partililerin yanı sıra Hakkari Milletvekili Abdülmuttalip Özbek de katıldı.