Samsun'da Var Samsun İçin Al Kampanyası

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) düzenlenen 'Samsun'da Var Samsun İçin Al' kampanyasının tanıtım kokteyline Samsunlu iş kadınları damgasını vurdu

Samsun'da Var Samsun İçin Al Kampanyası
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) düzenlenen "Samsun'da Var Samsun İçin Al" kampanyasının tanıtım kokteyline Samsunlu iş kadınları damgasını vurdu. Samsun'da üretilen ürünlerden oluşan enstrümanlardan bir orkestra kuran iş kadınları, davetlileri şaşkına çevirdi.
Dünyada bulunan 184 ülkeden 113'üne gıdadan tekstile, imalat sanayinden mobilyaya kadar birçok ürünü ihraç eden Samsunlu 213 ihracatçının ürettiği ürünleri Samsunluların tanımadığını tespit eden Samsun TSO, "Samsun'da Var Samsun İçin Al" isimli bir kampanya başlattı. Kampanya ile, dünyada 113 ülke tarafından tercih edilen ürünlerin Samsunlu tüketici ile buluşturulması amaçlanıyor. Samsunluların kendi ürettikleri ürünleri tanımaları ve tüketmeleri için bir dizi çalışma başlatan TSO, Samsun'un ileri gelenlerinin resimlerinin bulunduğu broşürler de hazırladı.
Kampanyanın startını vermek için Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen kokteyle Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğulu, TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Samsunlu işadamları ve Samsunsporlu yönetici ve sporcular katıldı.
Kokteylin başlangıcında davetlilere bir sürpriz yapan TSO Kadın Girişimciler Komisyonu, Samsun'da üretilen ürünlerden ve bu ürünlerin plastik kaplarından oluşan enstrümanları çalan bir koro kurdular. Koronun başlangıçta şefliğini Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaparken, kasket takıp çizme giyen Samsunlu işkadınları, davetlilere mini bir ritim konseri verdi. Davetlilerin büyük beğenisini kazanan konseri 3 aylık bir süre içerisinde hazırladıklarını belirten TSO Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Yeşim Kıyıcı, "Kampanya çerçevesinde Samsun'da üretilen ürünlerden bir orkestra oluşturduk. Biraz değişiklik olsun istedik, bunu da yaptık" dedi.
Samsun'da 850 tane üretici olduğunu belirten TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun'da 850'ye yakın değişik ürün üretiliyor. Bunların tüketilmesi için bir şey yapmamız gerekiyordu. 6 ay önce yeni bir kampanya başlattık. Kampanyamızın adı, 'Samsun Üretiyor Dünyada 113 Ülke Tüketiyor, Samsun'da Var Samsun İçin Al' oldu. 6 aydan bugüne Samsun'da üretilen ürünleri tüketen ülke sayısı arttı ve Samsun üretiyor 124 ülke tüketiyor. Eğer Samsun'da üretilen ürünü biz 124 ülkeye satabiliyorsak, Samsun'da üretilenler bir markadır. Samsunluları Samsun'da üretilen ürünleri tüketmeye davet ediyorum" diye konuştu.
Samsun TSO'nun yaptığı bu organizasyonun gurur duyulacak bir organizasyon olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yapılmak istenilen bir şey ancak bu kadar güzel anlatılır. Bize düşen mutlaka bu organizasyona her gün katkı vermek olmalı. Kentimizin zenginleşmesini istiyorsak, daha fazla iktisadi gücü olan bir şehir haline getirmek istiyorsak, bir şeyleri üretip başkalarına satıp para kazanmamız lazım. Ben işini güzel yapanı seviyorum. İşini güzel yapan bu heyeti kutluyorum" şeklinde konuştu.
Programın istenilen hedefe ulaştığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu, "Bu sloganı hayata geçirmemiz lazım. Samsun'da üretilen ürünleri kullanmalıyız ve Samsun'un adı değil 124 tüm ülkelerde duyulsun. Bu düşünceyi hayata geçirenleri kutluyorum" diye konuşurken, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, "Bu çalışma, bu organizasyon birçok hizmete sebep oluyor. Samsun'da ürettiğimiz ürünleri dünyanın 124 ülkesinde satıyoruz. Şimdiden sonra gittiğimiz ülkelerde Samsun logosunu arayacağız. Samsun'da da artık Samsun'da üretilen ürünlerin tüketilmesini istiyoruz. Şimdiden sonra Samsun'da üretilen ürünlerin vergileri de Samsun'da kalacak. Bunun için alışveriş sonucunda elde edeceğimiz gelirler Samsunluya yol, su, elektrik ve alt yapı hizmeti olarak dönecek" açıklamasında bulundu.
Bunun ekonomik anlamda bir milliyetçilik olduğunu söyleyen MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, "Bunu yapmadan hiçbir şey olmuyor. Amansız bir rekabet var. Bu rekabette başarılı olmanın yolu başlangıç olarak dayanışma, birbirimizi desteklemedir. Çin'den aldığımız malların Türkiye'de kullanılmasıyla yaklaşık 1 milyon insanımıza iş imkanı sağlamamız mümkün. Eğer toplumumuza saygımız varsa, Samsunluya saygımız varsa Samsun'da üretileni ve Samsun üretimini desteklememiz lazım" şeklinde konuştu.
Samsun TSO'nun projesinin alkışlanması gereken bir proje olduğunu açıklayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şöyle konuştu: "Samsun'un büyüklüğünü, Samsun'da üretilen ve buna sahip çıkan bilincin Türkiye'ye ne kadar örnek bir başlangıç olduğunu bir kere daha gözlemledim. Üretim gelişmenin, kalkınmanın ve refahın başlangıç düzeyidir. Üretimi geliştirmeden sürdürülebilir bir kalkınmayı elde etmek mümkün değildir. Her aşamada üretim aş, iş ve istihdam demektir. Bu başarının sahibi Samsun sevdalısı işadamlarımızı kutluyorum. Bu ülkeye ve bu ile güvenin. Bu ülke ve Samsun daha iyisini kazanacak ve bu çıtayı çok daha yukarıya taşıyacaktır. İhracat kalemlerinde Türkiye ortalamasının çok ötesinde bir artışı biz Samsun'da gerçekleştirdik. Samsun, Türkiye'nin kuzeye açılan yeni Avrasya ve Orta Doğu ekseninde yükselen dış ticaret bağlantı politikasının en önemli ili konumundadır. Üretimini artırırken yeni pazarlara açılacak bir stratejiyi kendi bünyesinde barındırmaktadır."
Programın sonunda kokteyle Samsunsporlu teknik kadro ve sporcular da salona gelirken, TSO Meclisi tarafından alınarak Samsunspor'a hediye edilen otobüsün anahtarını TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç'a verdi.