Osmaniye'de Okul Öncesi Eğitim Atağı Başlatıldı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, ilköğretim okullarının yanına yapılacak olan 3 ayrı anaokulunun yerinde incelemelerde bulundu.

Osmaniye'de Okul Öncesi Eğitim Atağı Başlatıldı
Beraberinde Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Kadir Tohumcu ile birlikte Kurtuluş Mahallesi ile Cebelibereket İlköğretim Okulu ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulları'nın yanında yapılacak olan anaokullarının yerlerini tek tek inceleyen Vali Cerrah, temellerin en kısa sürede atılacağını söyledi. Vali Cerrah, okul öncesi eğitimin çocukların eğitim hayatına hazırlanmasında çok önemli olduğuna, okul öncesi eğitimden geçen çocukların eğitim-öğrenim hayatında daha başarılı olduğuna dikkati çekerek, Osmaniye'deki anaokullarının sayısının arttırılması yönünde çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Vali Cerrah, temeli atılacak 3 anaokulunun yer tespiti yapılırken öncelikle en çok ihtiyacı olan bölgelerin seçildiğini ifade etti. Cerrah, yapılacak olan anaokullarının, ilköğretim eğitiminden feragat edilerek okul içinde anasınıfı olarak hizmet veren okulların eğitimini rahatlatacağını, aynı zamanda da belirlenen bölgelerde daha çok çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanma imkanı bulacağını söyledi. Bu arada mahalle sakinlerinin büyük ilgisi ile karşılaşan Vali Cerrah'a, küçük bir kız çocuğu da anaokulu yapımından dolayı yanağına öpücük kondurularak teşekkür etti.