'Güçlü Erkek' yarışması

İngiltere'de düzenlenen 'Güçlü Erkek' yarışmasına 5 bin kişi katıldı.

İngiltere'de, beş bin kişi "En güçlü" olduğunu kanıtlamak için mücadele etti. 100 engelden oluşan 13 kilometrelik zorlu parkurda, dikenli tellerden geçildi, ateşte yüründü.
 
İngiltere'nin Perton kentinde düzenlenen "Güçlü Erkek" yarışmasına dünya çapında 5 bin kişi katıldı. Kimileri 'Robocop' kimileri de 'Superman' giysileriyle yarışmaya katılırken buz gibi havada dayanıklılıklarını sergiledi. Yarışmacılar, buzların üzerinden sürünerek geçti; tellerin altından kıvrılarak ilerledi. Yaklaşık 13 kilometrelik parkurda ayrıca tünellerin içinden geçildi ve ateşin üzerinden yüründü. İngilizler'in, Avustralyalılar'ın, Yeni Zelandalılar'ın, Çinliler'in ve Japonlar'ın rağbet gösterdiği yarışmaya çok sayıda polis ile asker de katıldı. Yarışmayı düzenleyen Mouser Wilson, "Çok fazla başvuru oldu. Resmen kapıları kapatmak, başvuruları durdurmak zorunda kaldık" dedi.

KADINLAR DA KATILDI
Wilson, İngiliz ordusunun da askerlerini deneme amacıyla yarışmaya göndermek istediklerini belirtirken "Afganistan'a gitmeden önce burada talim yapmak istiyorlar. Dünya'da buradaki yarışmanın bir benzeri yok" ifadelerini kullandı. 20 yıldır yapılan yarışmada, 100 engeli yerleştirmek ve parkuru düzenlemek için 2 milyon sterlinden fazla para harcandı. Yarışmaya erkekler dışında kadınlar da katılırken onların yarıştığı parkura "Güçlü Amazonlar" ismi verildi. Yarışma katılımcılarından Liam Posthewaite, "Bu hayatımda fiziksel olarak beni en çok zorlayan olay oldu" dedi.