Eroğlu'ndan şok suçlama

KKTC'de Başbakanı Derviş Eroğlu, kendisi ve ailesinin Rum pasaportu aldığı yönündeki iddialara sert karşılık verdi...

Derviş Eroğlu, Rum İçişleri Bakanlığı’ndan alınan gizli belgelerin KKTC Cumhurbaşkanlığı ofisinden medyaya dağıtıldığını belirterek, “Talat’ın ekibi bana kumpas kuruyor. O kadar acemiler ki, Talat’ın özel kalem müdürü, Türkiye gazetelerine gönderdiği mesajın altına adını soyadını ve telefonunu da yazıyor” dedi.
T.C. ve KKTC’nin verdiği diplomatik pasaport kullandığına dikkat çeten Eroğlu, “Benim Rum pasaportum yok, ihtiyacım da yok. Bizi bu gibi yöntemlerle seçimlere giderken karalamaya çalışıyorlar. Kıbrıs Türk halkının yüzde 90’ının bu pasaportu taşıdığı düşünülürse halka da hakarettir” diye konuştu.
Rumlar'la ilişkileri ne Cumhurbaşkanlığı’nın Rum İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği gizli evrak sınıfına giren pasaport kopyalarının servis etmesinin, Rumlar'la yakın ilişki içinde olduklarının göstergesi olduğunu savunan Eroğlu sözleri şöyle sürdürdü:
“Rum pasaport dairesinden peşpeşe faksla gönderilmiş. O kadar acemiler ki, Talat’ın özel kalem müdürü Asım Akansoy Türkiye’deki gazetelere gönderdiği mesajın altına adını soyadını ve telefonunu da yazıyor. Bana kumpas kurmaya çalışıyorlar, ama burada işe yaramaz. Bu durum, Rumlar'la nasıl bir ilişki içinde olduklarını ortaya koyar. Yalnız anavatandaki kardeşlerimiz, ‘Eroğlu ve çevresi milliyetçi nasıl olur da Rum kimliği alır’ diye bizi suçlayabilir. Ben görevdeyken engel olmaya çalıştım, ama yapamadım. Ayrıca bu durumu suistimal edenlerin çocuklarında da bu pasaport vardır.”

Türkiye’deki manşet KKTC’yi karıştırmıştı

Derviş Eroğlu’un sert eleştirilerine neden olan Rum İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği belgelerde, Eroğlu’nun iki kızı, birçok bakan ve iktidardaki UBP’nin üst düzey kurmaylarına ait Kıbrıs Cumhuriyeti pasaport fotokopileri yer alıyor.
 
Türkiye’de Star Gazetesi ve Yeni Şafak’ın sürmanşetten kullandığı haber KKTC’de de büyük yankı uyandırmıştı.
Eroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Talat’ın Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy’a ait olduğunu ileri sürdüğü Star gazetesine gönderilen e-mail mesajını kanıt olarak göstererek Talat ve ofisini suçluyor.