Vali Kızılcık'tan 2011 Olimpiyatları'na Kilitlendi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Temmuz 2011'de yapılacak Avrupa Gençlik Oyunlarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Vali Kızılcık'tan 2011 Olimpiyatları'na Kilitlendi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılan 2010 Kış Olimpiyatları'nın açılış törenlerine katıldığını belirten Vali Kızılcık, "Ayağımızın karıyla Kanada'da yapılan Kış Olimpiyatları'ndan döndük. Olimpiyatların açılışında organizasyonun işleyişini gözlemlemek üzere Kanada'ya gittik. Burada gördüklerimizi paylaşmak üzere bir araya geldik. Temmuz 2011'de yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı en az hatayla yapmanın yollarını arayacağız" dedi.
Pekin'de yapılan 2008 Olimpiyatları'nın görkemli açılış ve kapanış törenleriyle akıllarda kaldığını vurgulayan ve bu tarihten sonra uluslararası organizasyonların açılış ve kapanıştaki performansa göre değerlendirildiğinin altını çizen Vali Kızılcık, "Kanada'da da etkileyici bir açılış töreni yapıldı. Artık bütün organizasyonların bir takım ortak özellikleri var. Organizasyonu düzenleyen şehirler, teknolojiyi de kullanarak mitolojik değerlerini öne çıkararak kendilerini tanıtmayı amaçlıyorlar. Biz de bütün bu tecrübeler ışığında, 2011 Temmuz'unda yapacağımız organizasyonun başarılı geçmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.