Vali Ahmet Kara Gazetecilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Kars Valisi Ahmet Kara, basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Vali Ahmet Kara Gazetecilerle Yemekte Bir Araya Geldi
Polisevi'nde düzenlenen yemeğe Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Defterdar Hanifi Erarslan, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Valilik Özel Kalem Müdürü Abubekir Akbulak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyid Müçteba Erdem, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ile yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı. Kars'a çok güzel hizmetlerin yapılacağını ifade eden Vali Ahmet Kara, EMİTT Fuarı'nda Kars standının çok beğenildiğini belirtti. Vali Kara, "Mütevazi şartlarda yaptırdığımız standımız çok beğenildi. Standımızda ziyaretçilere kaşar peyniri ve bal ikramı yapıldı. Fuarda Kars çoban köpeğini bile tanıttık. Bende bir çoban köpeği yavrusu alıp beslemeye başladım" dedi.
İş adamı İsmail Aytemiz'in gerçek bir Kars sevdalısı olduğunu ve kente kız yurdu yaptırmak istediğini de ifade eden Vali Ahmet Kara, "İş adamı İsmail Aytemiz, kız yurdu yaptırmak istediğini belirterek, bizden arsa istedi. İş adamı Aytemiz'in böyle güzel hizmetlere öncülük etmesi ve Kars'a yatırım yapması bizleri son derece mutlu etti. Hemen araştırmasını yaparak arsa tahsis edeceğiz. Aytemiz'in kısa sürede kız yurdu inşaatına başlamasına yardımcı olacağız. Kars'a yatırım yapmak isteyen bütün iş adamlarımıza valilik olarak her türlü kolaylıkları sağlayacağız. Yeter ki bize gelsinler" şeklinde konuştu.
Gazeteci yazar Salih Şahin'in, Kars'a mal olmuş türkülerin sözlerinin değiştirilerek başka illere mal edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtmesi üzerine de Vali Kara, "Sizin müzisyen yönünüzü bilmiyordum. Öğrendiğim ve çok iyi oldu. Sizinle mutlaka makamımda bu konuyu görüşeceğim. Eğer böyle bir şey var ise sizde bunun mücadelesini verdiğinizi söylüyorsunuz, bende size yardımcı olacağım. Sizinle kısa sürede görüşeceğim. Bu yörenin türkülerinin başka yerlere uyarılması beni de üzer" dedi.