Üretmek Yaşamaktır Projesi Hayata Geçti

Kadın Merkezleri Üretim, Danışma, Dayanışma Vakfı (KAMER) Gaziantep Şube Başkanı Aynur Yıldıran, 'Üretmek Yaşamaktır' adlı proje kapsamında kadınlara mesleki kurslar vererek sosyal hayata destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Üretmek Yaşamaktır Projesi Hayata Geçti
2008 yılı SODES programı desteği ile uygulanan "Kadınlarla Buluşuyoruz" projesinin yararlarını anlatan Aynur Yıldıran, "Ocak ayında başladığımız bu projemiz Haziran ayında son bulacak. Bu projede bir başka amacımız ise arkadaşlarla meslek edinmenin yanı sıra Gaziantep'e özgü Kutnu kumaşını bütün Türkiye'ye tanıtmak. Bunun içinde özgün ürünler üretmeye çalışıyoruz. Bunların günülük hayatta kullanılabilir olmasına da dikkat ediyoruz. Projenin sonunda da bir girişimcilik modeli çıkartmaya çalışacağız" dedi.

Kursta eğitmen olarak görev yapan Mukaddes Şanlı ise yaptığı açıklamada, kursa gelen bayanlara ilk olarak makine kullanımını öğrettiklerini belirterek, "Makineleri kullanmayı öğrendikten sonra üretime geçtik. Burada günlük kullanılan kutnu kumaşla yapılan yastık, minder yaptık. Önümüzdeki günlerde de fiskos çalışması yapacağız. Kısacası amacımız, kutnu kumaşının her çeşitte kullanabileceğini göstermektir" diye konuştu.
Böyle bir imkan sağladıkları için yetkililere teşekkür eden kursiyerden Fatma Alkan ise, "Vakıf çalışanları bizim semte gelerek bu projeyi anlattılar ve bizde bu kursa başladık. Bizim kendimize güvenimiz yokken neler yapabileceğimizi anlattılar. Bu kurslar sayesinde hem meslek öğrendik hem de küçük de olsa bir kazanç elde ettik" ifadelerini kullandı.