Uludağ Elektrik Dağıtım A.ş'nin Özelleştirilmesi İhalesi

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) bağlı Uludağ Elektrik Dağıtım A

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) bağlı Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 940 milyon dolarla Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Park Holding A.Ş., AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., ETİ Gümüş A.Ş-SÖĞÜTSEN Seramik Sanayi İnşaat Madencilik İnş. Mad. İth. İhr. A.Ş. OGG, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.AKSA Elektrik Perakende Satış A.Ş. katıldı. İhalede önce iki elemesiz tur ve ardından 5 elemeli tur yapıldı. Elemesiz
iki turda en yüksek teklif 552 milyon dolar oldu. Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından 845 milyon dolar ve bir milyon artırım aralığı ile açık artırmaya geçildi. Bu bölüme Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. katıldı. Açık artırmanın 8. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.,15. turunda Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. çekilirken, 38. turda ise Çalık Enerji Sanayi
ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildiğini açıkladı. İhaleye en yüksek teklifi 940 milyon dolarla Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu elektrik dağıtım şirketinin 2008 yılı net elektrik tüketim miktarı 10 milyon 940 bin 535 megawatt, abone sayısı 2 milyon 278 bin 524, kayıp kaçak oranı yüzde 6 olarak gerçekleşti.