Kayıhan Kasabasından Kızılay'a Destek

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan Kasabası'nda belde sakinleri Kızılay kan merkezinin '1 milyon iyi insan arıyoruz' kampanyasına destek verdi.

Kayıhan Kasabasından Kızılay'a Destek
İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan Belediye Başkanlığı ve Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Kan Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonla 32 ünite kan bağışlandı. Belediye binasında gerçekleşen ve 32 ünite kan bağışının yapıldığı organizasyon beldede ilk kez düzenlendi. Kızılay Kan merkezi Dr. Mustafa Çolak'ın başkanlığındaki 3 hemşire ve 2 destek personelden oluşan Kızılay ekibi gün boyunca vatandaşların kan bağışlarını kabul etti. Bağışlar sonrası açıklama yapan Dr Mustafa Çolak, Kayıhan kasabasındaki duyarlı vatandaşlara ve organizasyonun gerçekleşmesinde öncülük eden Kayıhan Belediye Başkanı Seydi Ahmet Kaya'ya teşekkür etti. Kan bağışının beklenenden daha çok olduğuna dikkat çeken Dr. Çolak, talep edilen birçok belde ve ilçede kan bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.
KAN VERİN HAYAT VERİN
Kayıhan Belediye Başkanı Seydi Ahmet Kaya da, 'kan verin, hayat verin' slagonuyla yapmış oldukları bu organizasyona katılan belde sakinlerine teşekkür etti. Kan bağışının önemine vurgu yapan Başkan Kaya, "Kan bağışının önemini en iyi acil olarak kana ihtiyacı olan hasta yakınları bilir. Bağışladığımız kanla belki bir annenin, belki bir babanın, belki de bir bebek veya çocuğun hayatını kurtaracağız. Gözünüzün önüne sevdiklerinizi getirin ve onların kana ihtiyacı olduğunu düşünün. Kısacası empati kurun. O zaman ne demek istediğim daha iyi anlaşılır" diye konuştu (SA-SÇ-Y)