Keçiören Belediyesi'nden Öğrencilere Bowling Projesi

Keçiören'deki orta öğretim kurumlarında eğitim gören 35 bin öğrenci beden eğitimi derslerinde uygulamalı olarak bowling oynamayı öğrenecek.

Keçiören'de lise düzeyinde eğitim gören 35 bin öğrenciye yönelik bowling eğitimi başlatılıyor. Projeyle gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması ve boş zamanlarını spor salonlarında spor yaparak geçirmeleri hedefleniyor.
Mart-Aralık ayları arasında on aylık bir süreyi kapsayan projenin ilk ayağında 75 beden eğitimi öğretmenine antrenörlük eğitimi verildi. Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu, Keçiören Kaymakamlığı, Keçiören İlçe Milli
Eğitim Müdürlüğü, Keçiören Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Antares Alışveriş Merkezi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilecek projeyle ilgili olarak tanıtım ve imza protokolü toplantısı gerçekleştirildi. Antares Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor Genel Müdürü Vekili Mehmet Kocatepe, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve proje görevlileri katıldı.
Proje tanıtım toplantısında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'de 18 yaş altı nüfus sayısının 250 bin civarında olduğunu, bunun ağırlıklı olarak da ilköğretim ve lise çağında bulunduğunu belirterek, "Bu durum aslında sporun eğitimin bir parçası olması gerektiğini de ortaya koymaktadır. Keçiören Belediyesi olarak sporun her dalını destekliyor, bu anlamda her türlü organizasyona katkı sağlıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin belediyemize ait spor
merkezlerimizden faydalanmaları
noktasında da çeşitli projeler geliştiriyoruz. Futbol gibi, yüzme gibi dallarda iyi imkanlara sahibiz. Bu konuda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Yüzme Federasyonu ile birlikte yapacağımız projelerimiz var. Amacımız Keçiören'de eğitim gören 140 bin gencimizin okullarından yüzmeyi öğrenerek mezun olmalarını sağlamaktır" dedi.
Projeye destek veren kuruluşlara teşekkür eden Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan da projedeki amaçlarının hem bowling sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak hem de milli takıma ve bowling sporuna yeni sporcular kazandırmak olduğunu kaydederek, pilot bölge olarak Keçiören'de gerçekleştirilecek bu projeyi Ankara'nın diğer yerlerinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine de yaymayı hedeflediklerini belirtti.
Kaymakam Mustafa Güler de, Keçiören'de 142 bin öğrenci ve 147 eğitim kurumu bulunduğunu vurgulayarak, spor salonu yönünden yaşanan yetersizliklere rağmen, öğrencilerin sportif yarışmalarda başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi.
Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Kocatepe de dünyada sporun artık yerel yönetimler aracılığıyla yapıldığını vurgulayarak, "Bugün burada bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Bu proje, sporun okulların beton bahçelerinde değil, imkanı olan, gerçek yerlerinde yapılması açısından da önemli bir örnektir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından proje ortakları protokolü imzaladı ve Antares Rolling Ball Bowling Salonu'nda ilk atışları yaparak projeyi başlattı.