Hindistan Başkonsolos Yardımcısı Karir Ayto'yu Ziyaret Etti

Hindistan Baş Konsolos Yardımcısı ve Ticaret Müşaviri Narinder Kumar Karir, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu'yu ziyaret etti.

Hindistan Başkonsolos Yardımcısı Karir Ayto'yu Ziyaret Etti
AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan İsmail Hakkı Dokuzlu, Hindistan Baş Konsolos Yardımcısı ve Ticaret Müşaviri Narinder Kumar Karar'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Aydın'ın ekonomik yapısıyla ilgili bilgi veren Dokuzlu, "Aydın Ticaret Odası olarak hedefimiz şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin güçlenmesidir. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimizin sembol ürünü olan 'Aydın İnciri' için Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası ile bir protokol imzaladık. Sunexpress Havayolu şirketinin yolcularına 'Aydın İnciri'ni ikram edeceğiz. Bu bizim için gurur verici bir olaydır" dedi.
Dünyanın 3. büyük ekonomisi olduklarını kaydeden Hindistan Baş Konsolos Yardımcısı ve Ticaret Müşaviri Narinder Kumar Karir, Türkiye ile Hindistan arasında dış ticaret hacminin son üç yılda artarak 3 milyar dolara ulaştığını, 3-4 yıl içerisinde dış ticaret hacmini 2'ye katlamayı planladıklarını söyledi. Türkiye'de ki yatırımların ortalama 1,2 milyar dolar olduğunu 5 milyar dolarlık daha yatırımın planlandığını belirten Karir, Cumhurbaşkanımızın oteller zinciri sahibi çok büyük bir firma ile görüştüğünü, Türkiye'de oteller zinciri ve Hindistan'daki bankaların Türkiye'de şube açması konularında yatırımların olacağını ayrıca atom enerjisinden elektrik üretimi konusunda Türkiye'ye destek vereceklerini söyledi.
Hindistan Baş Konsolos Yardımcısı ve Ticaret Müşaviri Narinder Kumar Karir, Hindistan ekonomisinin son iki yılda yüzde 7 oranında büyüdüğünü, Hindistan ile Serbest Ticaret Anlaşmasının onaylandığını, Türkiye'den Hindistan'a Tarım ilaçları, makine, demir, çelik, bakır, meyve, hububat, tekstil makineleri, oto ve motosiklet yedek parçası, kimyasal ürünler, organik pamuk ipliği, polyester iplik, otomotiv, traktör, ilaç, halı ve konfeksiyon ürünleri ihracatının yapıldığını sözlerine ekledi.