Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı'nın Yetkilerinin Elinden Alınması

Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın, Erzurum Özel Yetkili Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerinin Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geri alınmasını değerlendirerek, 'Yargı bağımsızlığının HSYK tarafından zedelendiğini düşünüyorum' dedi

Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın, Erzurum Özel Yetkili Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerinin Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geri alınmasını değerlendirerek, "Yargı bağımsızlığının HSYK tarafından zedelendiğini düşünüyorum" dedi.
HSYK tarafından Özel Yetkili Erzurum Savcısı'nın soruşturmayı yürüttüğü sırada görevden alınmasının yadırganacak bir durum olduğunu söyleyen Ali Aydın, "Hem kendileri görevlendiriyor hem de kendileri görevden alıyor. Bu bir müdahale anlamına gelir" dedi.
Erzurum Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in suç işleyip işlemediği konusuna girmek istemediğinin altını çizen Ali Aydın, "Kuvvetli suç olduğu için tutuklanmış olabilir. Ancak soruşturmayı yürüten Osman Şanal'ın görevden alınmasını, yargının bağımsızlığının HSYK tarafından zedelendiğini şeklinde düşünüyorum" diye konuştu.
Aydın, Erzincan Savcısı'nın tutuklanmasının yargıya uygunluğunun ise ayrı bir tartışma konusu olduğunu söyledi.
Bilindiği gibi Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki odasını ve evini arayarak tutuklanmasını sağlayan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ın ve özel yetkili 4 savcının yetkileri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından kaldırıldı.