Dalaman Devlet Hastanesi 3. Kez İhaleye Çıkıyor

Dalaman'da 2000 yılında temeli atılan ve 2007 yılında tamamlanan ancak yönetmeliklere uygun yapılmadığı gerekçesi ile hizmete açılmayan Dalaman Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı modern hastaneye dönüştürülmesi için 3

Dalaman Devlet Hastanesi 3. Kez İhaleye Çıkıyor
Dalaman'da 2000 yılında temeli atılan ve 2007 yılında tamamlanan ancak yönetmeliklere uygun yapılmadığı gerekçesi ile hizmete açılmayan Dalaman Devlet Hastanesi'nin 50 yataklı modern hastaneye dönüştürülmesi için 3. kez ihale yapılıyor.
İhale süreci hakkında bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Cengiz. "Şu an 30 yatak kapasiteli olan Dalaman Devlet Hastanesi yapılacak olan tadilat planı sonrasında 50 yataklı olarak hizmete girecektir. Mevcut durumda olan hastane binasın da yapılacak olan tadilatta birinci şart olarak binanın güçlendirilmesi ile başlanması ön koşul olarak tespit edilmiştir. Hastane binasının acil servisi komple değiştirilerek sağlık bakanlığı kriterlerine uygun hale getirilerek, mevcut binada bulunan asansör ikiye çıkartılacaktır. Zemin katta bulunan trafo ve jeneratör zemin kattan alınarak hastane bahçesi'ne çıkarılacaktır.
Yeni yapılacak olan tadilat sonrasında Hastane, merkezi ısıtma ve soğutma sistemi kurulacaktır. Yeni yapılan projedeki düzenleme ile zemin kata poliklinikler, acil servis, röntgen ve laboratuarların olacağı. Onun üstündeki katta kadın doğum servisi olarak düzenlendi. Burada bir ameliyathane, doğum salonu ve servislerin yanında hasta odalarının bulunacağı, her odada bir veya iki yatak konularak, odalarda banyo ve lavabosu olacaktır. Ayrıca hasta refakatçıları için yatağa dönüşen bir koltuğun bulunacağı, iç mekânda her türlü hijyenin olacağı düşünülmektedir. 2. katta ise, 2 ameliyathanenin olacağı, aynı katta servis odalarının da bulunacaktır. Yapılan yeni projede 3. katta servisler yatak odaları aynı şekilde ilave olarak yapılacak olup, çatı alınarak ilave edilecek olan 4. katta ise, diğer katlarda bulunan servisler gibi aynı bu katta da mevcut bulunacaktır. Bu kriterlerin tamamlanması sonrasında, hastanemiz sağlık bakanlığı'nın 2009-2010 standartlarına uygun hale gelmiş olacaktır. Yıllardan beri yılan hikâyesine dönen Dalaman Devlet hastanesi son noktaya gelinmiş olup, ihale aşamasına getirilen şartname sonunda ihale tarihi olarak 16 Mart 2010 günü yapılacak. Yapılan ihaleyi alan firma tarafından tadilat çalışmalarına hemen başlanacaktır. Bu tadilat süreninde en az 8 ay olarak tahmin edilmektedir. Böylelikle 50 yatağa çıkacak olan Dalaman Devlet Hastanesi, Uzman Hekim sayısının 15, Pratisyen hekim sayısının 10'na ve buna bağlı olarak ta, diğer personel sayısı da artacaktır" dedi.