Chp'li Belediyeye Yolsuzluk İncelemesi

Milas'a bağlı Güllük Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları, Milas Cumhuriyet Savcılığı'nın ardından İçişleri Bakanlığını da harekete geçirdi.

Chp'li Belediyeye Yolsuzluk İncelemesi
Güllük Belediyesi'nin eski yazı işleri müdürü Eşref Önal'ın suç duyurusuyla ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları, Milas Cumhuriyet Savcılığı ile İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık Başmüfettişi Yılmaz Gürbüz ve Müfettiş Gazi Erçil, yolsuzluk dosyasına konu olan belgeleri incelemeye başladı. Suç duyurusunda bulunmasının ardından 'zabıta' olarak görevine devam ettirilme kararı alınan 35 yıllık devlet memuru Önal, daha sonra Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakcı'nın imzasıyla işten atıldı. Önal, hukuksuz yapılan işlem için yine yargıya başvurdu. Beldede belediyeye yakın çıkar gruplarının tehdidine maruz kalan Önal, hukuksal mücadelesine devam edeceğini, bilgisine başvurulmak istenmesi durumunda müfettişlere yardımcı olabileceğini söyledi. Önal'ın şikayetinin ardından belediyeye gelen jandarma ekipleri evraklara el koymuştu.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Eşref Önal'ın yasal soruşturma ve inceleme başlatan şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Ben, 2009 yılı Mart ayı içerisinde yapılan yerel seçimlerden sonra Güllük Belediye Başkanlığının CHP adayı Aytunç Kayrakçı'nın kazanması neticesi emekli olarak ikamet ettiğim Mersin'in Mezitli ilçesinde Güllük belediye başkanının ve seçildiği partide bulunan yakınlarımın ısrarı sonucu Güllük'e geldim. Burada emeklilik hayatımdan ayrılarak Güllük Belediyesi Yazıişleri Müdürü olarak vazife yapmaya başladım. Yaklaşık 3 aydır bu görevi yapmaktayım."

Eşref Önal, şikayet dilekçesinde, bu süre esnasında özellikle son dönem Güllük belediyesinde yapılan işlerin, alınan bazı kararların yasalara uygun olmadığı, yapılan çeşitli ihalelerde usulsüzlük ile ihaleye fesat karıştırıldığı, tek işe ait ihalenin toplu halde yapılması gerekirken parçalar halinde temin usulüyle belirli bir firma veya bazı firmaların kayırıldığını tespit ettiğini" bildirdi.

Ekte, bir inşaata ait sunmuş olduğu 13 adet fatura ve bu işlere ait teklif mektupları bulunduğunu anlatan Önal, şikayet dilekçesinde şunları söyledi: "Dikkatli incelendiğinde farklı firmalara ait olan teklif mektuplarının aynı el yazısı ile yazıldığı, bir uzmanın görüşüne başvurulmasına gerek olmayacak kadar açıktır. Yine bu firmaya ait bu şekilde yapılan fatura ve teklif mektupları belediyede mevcuttur. Ayrıca, tetkik edildiğinde, ihalede usulsüzlük yapılarak fesat karıştırıldığı ortaya çıkacaktır. Bu yapılanlar sıradan bir memur hatası değildir. Araştırmada ortaya çıkacağı üzere firma sahipleri ile belediye fen işleri müdürlüğüne geçici olarak bakan şahıs aynı yöredendir. Bu firma kayırılmıştır ve ayrıca yapılan bu usulsüzlük ve fesatla menfaat elde edildiğini düşünüyorum. Bu yapıldığı takdirde gerçek ortaya çıkacaktır."