Arguvan Türkü Çalıştayı Sonuç Raporu Açıklandı

Ankara Arguvanlılar Derneği, 'Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri' konulu çalıştay sonrasında sonuç raporu açıklandı.

Ankara'da düzenlenen Arguvan Halk Müziğinin Türk Folkloru İçindeki Yeri" konulu çalıştay hakkında bilgi veren Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu, Arguvan kültürünün tüm yönleriyle tespit edilerek, araştırılıp arşivlendirilip koruma altına alınması ve yayımlanması, gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildiğini bildirdi.
Aydoğdu, daha sonra şunları belirtti:
"Arguvan Türküleri Kültür ve Musikisi Çalıştayına katılan Çalıştay üyeleri, Başkan Hasan Basri Kılıç Üyeler Armağan Elçi, Erhan Yılmaz, Ali Abbas Aslantürk, Müslüm Akdemir, Erol Köker, Ali Ekber Gülbaş, Süleyman Özerol, Volkan Aslan ve Murat Bulgan toplandı.
Bu çalışmaların Malatya İnönü Üniversitesi merkezli olarak Arguvan Kaymakamlığı, Arguvan Belediye Başkanlığı, Arguvan Vakfı ve Arguvan Dernekleri ile ortaklaşa yapılmasına ayrıca çalıştayların Arguvan Sempozyumlarına ve diğer toplantılara ışık tutacak yönde sürdürülmesine karar verildi. Çalışmaların projelendirilmesi konusunda, Erol Köker, Murat Bulgan, Volkan Aslan ve Müslüm Akdemir görevlendirildiler.
Çalıştayın iletişiminin sağlanması konusunda, Ankara Arguvanlılar Derneği Gençlik Komisyonu üyeleri Duygu Boyraz, Damla Boyraz ve Ezgi Aslan görevlendirildiler.
Bir sonraki toplantının Mayıs ayı 2010 yılı içinde yapılmasına karar verildi."