Thk Van Şube Yönetimi Karaloğlu'nu Ziyaret Etti

Türk Hava Kurumu Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle ve Yönetim Kurulu Üyeleri, THK'nın 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Thk Van Şube Yönetimi Karaloğlu'nu Ziyaret Etti
Türk Hava Kurumu'nun (THK) 85. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kuruluş yıldönümü nedeniyle ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyan THK yöneticileri, daha sonra Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek kuruluş yıldönümü anısına kendisine bir teşekkür plaketi verdi. Vali Karaloğlu da kabulde yaptığı konuşmada, Türk Hava Kurumu'nun kuruluş amacına vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 85 yıl önce kurduğu THK'nın amacının, sivil havacılığı geliştirerek onu Türk gençliğine sevdirmek olduğunu anımsatan Karaloğlu: "Atatürk 85 yıl önce THK'yı kurarken 'İstikbal göklerdedir' demişti. Bugün görüyoruz ki, gelecek gerçekten, göklerdedir, insanlar artık uzayda şehir kurmanın peşindedirler" dedi.
Dünya'nın en yamaç iyi paraşütü yapılacak yerlerinden birinin de Van olduğunu belirten Karaloğlu, bu sporun gelişmesi için de THK Van Şubesi'yle ortak çalışma yapılacağını söyledi. Karaloğlu: "Bölgemizde özellikle yamaç paraşütü yapılması için uygun yerler var. Artos ve Erek dağları ile Akdamar Adası arasındaki alanı birleştirecek şekilde bir çalışma yapabiliriz. Van THK Şubesi'ne destek sağlamak amacıyla da 1-2 adet yamaç paraşütü alarak güzel bir takım kurulabilir. Yamaç paraşütünü aynı zamanda turizm faaliyeti olarak görmeliyiz. Ayrıca bu işi, para kazanılabilecek bir iş haline getirmemiz lazım. Böylece hem havacılığı gençlere sevdirmiş, hem kentin turizmine katkı sağlamış, hem de birileri bu işten geçimini sağlamış olur. Antalya-Kaş'ta bu işten para kazanan insanlar var. Van da bunun için çok uygun bir yer. Belki de dünyada yamaç paraşütü yapılacak en uygun yerin Van ili olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
19 MAYIS'TA MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ TALEP EDİLDİ
THK Van Şubesi'nin faaliyetlerini anlatan Vahdettin Dicle ise, şimdiye kadar 5 yamaç paraşütçüsü yetiştirdiğini anlattı. Dicle: "Amacımız hem sivil havacılığı geliştirmek, hem de gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmaktır. İlimizde yamaç paraşütünün yapılacağı çok uygun yerler var. Küçük Erek dağı, Artos dağı ve Elmalı köyünün yüksek kesimleri bu yerler arasındadır. Van Şubesi olarak Türk Hava Kurumu'na bir yazı yazarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gösterilerin yapıldığı stadyuma inmek için motorlu yamaç paraşütü için talepte bulundum. Gönderirlerse aynı zamanda Van'ın havadan tarihi ve turistik ören yerlerinin fotoğraflarını da çekecekler. Ayrıca kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde genel müdürlüğümüzden gelen ekip tarafından okullarda seminerler verilecek. Yamaç paraşütünün gelişmesi için şube yönetimi olarak faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.