Şehit Ailesi İçin Başlatılan Kampanya İlgi Görmedi

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazlık mevkiinde şehit düşen Jandarma Er Onur Boztemir'in ailesi için Valilik tarafından başlatılan yardım kampanyası beklenen ilgiyi görmedi.

Şehit Ailesi İçin Başlatılan Kampanya İlgi Görmedi
Şehit Jandarma Er Onur Boztemir'in babası Ahmet Boztemir'in yüklü miktarda borçlu olduğunun ortaya çıkmasının ardından Valilik harekete geçmişti. Valilik tarafından başlatılan ve iki ay kadar süren yardım kampanyasında toplam 16 bin 39 TL bağış yapıldı.
Vali Ramazan Sodan, ilgili birim sorumlularıyla görüşerek şehit ailesinin mağduriyetini gidermek için, Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş'ın komisyon başkanlığında şehit ailesine yardım kampanyası başlatılmasına karar vermişti. Bu kararın ardından Ziraat Bankası'na açılan hesapta bu güne kadar 16 bin 39 TL toplandığı bildirildi.
Kampanyanın 20 Şubat tarihinde son bulacağını belirten Vali Ramazan Sodan, yardım kampanyasına ilginin az olduğunu, kampanyanın sonlarına yaklaşıldığı için yardım yapmak isteyenlerin yardımlarını esirgememelerini söyledi.
Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyünde yaşayan Şehit Jandarma Er Onur Boztemir'in babası Ahmet Boztemir'in 11 yıl önce 3 kişiyle birlikte Türkiye Kalkınma Vakfı'na (TKV) geri ödemeli 4 adet sera yaptırdığı ve ödeme yapamadıkları ortaya çıkmıştı. Şehit babası Ahmet Boztemir, sera için 12,5 bin TL borcu artarak 50 bin TL'ye ulaşınca borç batağına saplandığı öğrenilmişti.