Gümüşhane'de Halk Günü Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de her hafta Salı günleri düzenlenen Halk Günü toplantıları devam ediyor.

Gümüşhane'de Halk Günü Toplantısı Yapıldı
Bu hafta Vali Yardımcısı Mehmet Demiral başkanlığında yapılan toplantıda vatandaşların yazılı ve sözlü talepleri dinlenerek, toplantıda hazır bulunan ilgili kurum amirine doğrudan iletildi. Toplantıya katılan vatandaşların birçoğu maddi ve diğer yardımların yanı sıra bazıları da iş talebinde bulundular.
Merkez Gümüşkaya köyünde ikamet eden Hüsnü Çiçek adlı vatandaş, yapımı uzun yıllardır devam eden İkisu-Şiran karayolu inşaatı esnasında bahçesine dolan malzemelerin derenin önünü kestiğini ve kendi bahçe ve arazisine suyun zarar verdiğini belirterek yardım talebinde bulundu. Çiçek ayrıca, aynı yol inşaatında köy ile arazileri arasında bulunan ve köyün ortak kullanımı olan köprünün de yıkıldığını, konuyu ilgililere iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını da belirterek soruna çözüm bulunmasını istedi.
Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulu öğrenci velileri ise, okullarının son durumu ve akıbeti hakkında bilgi istediler. Veliler adına konuşan Çiğdem Ataman, mağdur durumda olduklarını, çocukların ikili öğretim ve sıkışık ortamlarda ders gördüğünü, laboratuar, kütüphane, bilgisayar sınıfı, spor salonu gibi imkanlarının olmadığını ifade ederek, bugüne kadar okulda bir gelişme olmadığını ve okulun henüz yıkılmadığını söyledi.
Ataman'ın sorusuna cevap veren İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, konunun halen mahkemede olduğunu ve yargı sürecinin tamamlanmadığını söyledi. Yıldırım'ın "Biz dava açtık. Sonucunu bekliyoruz" sözlerine, "Daha kalıcı çözüm olsa. Şuanda çok küçük bir binaya sıkıştık. Daha farklı bir bina tahsis edilebilirdi. Farklı çözümler üretilebilirdi" şeklindeki soruna cevap veren Yıldırım şöyle konuştu: "Planı projesi her şeyi hazır, mahkemeden karar çıkarsa, yıkıp yenisini yapacağız."