Tavşanlı'da Osmanlıca Kursunu Başarıyla Tamamlayan 56 Kursiyere Sertifika

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, toplam 75 saatlik Osmanlıca kursunu bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifika verildi.

Tavşanlı'da Osmanlıca Kursunu Başarıyla Tamamlayan 56 Kursiyere Sertifika
Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, eğitmenler İsa Yıldırım, Osman Köse ve Mustafa Kocakaya tarafından verilen kurslara toplam 105 kişinin katıldığını söyledi. Güler, gerçekleştirilen sınav sonrasına 56 kursiyere sertifika takdim edildiğini anlattı.
Güler şunları söyledi: "İlköğretim birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar biz atalarımızın yaşadığı tarihi değil, birilerinin yazdığı tarihi okumakla yükümlüyüz. Halbuki yaşanılan tarih çok farklı, bize öğretilen tarih çok farklı. Geçmişimizden bize miras kalan eserleri daha iyi anlamak bizim görevimizdir. Bu noktada Osmanlıca bizim Türkçe kadar değer verdiğimiz bir dil olmalıdır. Geç de olmuş olsa Osmanlıcayı anlama, okuma ve öğretme konusunda kurslar açılıyor. Biz de Belediye olarak destek sağlamaya çalıştık. Katılan ve başarı gösteren arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu kursları devam ettirme gayretinde olacağız. İnşallah bu katılımlar daha da artar."