Oto yıkamacı kız kardeşler

Sinop'ta çalıştıkları firmanın kapanmasının ardından işsiz kalan ve kent merkezinde oto yıkama servisi açan 2 kız kardeş adeta erkeklere taş çıkartıyor.

Oto yıkamacı kız kardeşler
29 yaşındaki Nil Kalır ile kardeşi Fatoş Kalır (21), yaklaşık 2 yıl önce çalıştıkları tekstil firmasının kapanması üzerine işsiz kaldı. Kendi işlerini kurmaya karar veren kız kardeşler ilginç bir iş seçtiler. Birçok erkeğin bile yapamayacağı 'oto yıkama' işine girmeyi kararlaştıran 2 kardeş, kent merkezi Tersane mevkisinde oto yıkama servisi açtı. 2 kız kardeş bununla da yetinmeyerek bir kadın ve bir erkek de işçi istihdam etti.

Araçlarını ilk kez servise bırakanların kendilerini gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını belirten abla Nil Kalır, zamanla müşterilerin alıştıklarını söyledi. Kalır, "Kadınların yapmadığı ve tercih etmediği bir meslek olduğu için ilk görenler şaşırıyor. İşimizi ne kadar güzel ve temiz yaptığımız görüldükçe müşteri sayımız arttı ve her geçen gün artmaya devam ediyor. İnsan azmedince yapamayacağı şey yok. Bazı erkeklerin kahve köşelerinde oturup işsizlikten bahsetmelerini anlamıyorum" dedi.