Milletvekili Fen Lisesi İnşaatını İnceledi

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın yeni bir eğitim yuvasına daha kavuşacağını söyledi.

Milletvekili Fen Lisesi İnşaatını İnceledi
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ile birlikte, Bartın Fen Lisesi Yurt inşaatında incelemelerde bulundu. Milletvekili Tunç, "Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Bartın'ı bir eğitim şehri yapıyoruz" dedi. Tunç, "Fen Lisesi arsasını bağışlayan hayırsever Avukat Sabri Çavuşoğlu abimize tüm Bartınlılar adına teşekkür ediyorum. Bağışlanan bu arsa üzerinde 6 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Yurt inşaatını başlattık şu anda 4. katı yapılıyor. Okul binasının da ihale süreci devam ediyor. Yakın zamanda okul inşaatı da başlayacak. Fen Lisesi Bartın'ın eğitim kalitesini artıracak. Geçen yıl üniversite sınavlarında yerleştirme alanında Bartın Türkiye'de ikinci sıraya yükselmişti. Bu başarıları kalıcı hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.
"BARTIN'I EĞİTİM ŞEHRİ YAPIYORUZ"
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İktidarı döneminde Bartın'ın eğitim alanında çok büyük kazanımlarının olduğunu belirterek, Bartın Üniversitesinin kurulmuş olmasının bu kazanımlardan en önemlisi olduğunu, yeni kampus alanının belirlendiğini, bin 200 dönümlük bu kampus alanında kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini, 10 milyon liraya mal olan 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunu 1 yılda tamamladıklarını, yeni bir öğrenci yurdu için arsa tahsisi gerçekleştirdiklerini, İlçelere de yüksekokul kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
"BARTIN'A 18 OKUL KAZANDIRDIK"
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarı döneminde 18 adet okulu Bartın'a kazandırdıklarını, bunun 12 tanesini yeni bina inşa ederek, 6 tanesini de onarımla hizmete açtıklarını söyledi. Milletvekili Tunç, "Bartın'a Fen Lisesi açtık. Bartın'a Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açtık. Kurucaşile'ye Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açtık, Kumluca Lisesi'ne yeni bina yaptık. TOKİ İlköğretim okulu için yeni bina yaptık. Geriş İlköğretim Okuluna yeni bina yaptık. Kozcağız Ahmetler İlköğretim Okuluna ek bina yaptık. Kozcağız'a Yuva Anaokulu için yeni bina yaptık. Merkez 23 Nisan Anaokulu için yeni bina yaptık. Bartın Cumhuriyet ilköğretim Okulu'na yeni bina yaptık. Amasra ÇPL ve Pansiyon İkmal İnşaatını tamamladık. Merkez İnönü İlköğretim Okulu'na ek bina yaptık. Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na ek bina yaptık. Gölbucağı Şehit Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu'na ek bina yaptık. Cumhuriyet Lisesi'ni bina onarımı yaparak hizmete açtık. Aladağ Kemal Sabriye Ocakçı İlköğretim okulunu eğitim yüzde 100 destek kapsamında inşa ettik. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi için bina onarımı yaparak yeni binasına kavuşturduk. Bilim Sanat Merkezini hizmete açtık" dedi.