Eski Erzincan Fotoğrafları Sergilendi

Erzincan'ın 1939 depremi öncesi ve sonrasında çekilmiş yıllarca gizli kalmış gün yüzüne çıkmayı bekleyen onlarca fotoğraf, Erzincan eski Milletvekili Tevhit Karakaya'nın desteğiyle açılan sergide Erzincanlılara gösterildi

Eski Erzincan Fotoğrafları Sergilendi
Erzincan'ın 1939 depremi öncesi ve sonrasında çekilmiş yıllarca gizli kalmış gün yüzüne çıkmayı bekleyen onlarca fotoğraf, Erzincan eski Milletvekili Tevhit Karakaya'nın desteğiyle açılan sergide Erzincanlılara gösterildi. ERMERKEZ Alış veriş merkezinde açılan 'Anılarla Erzincan' adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, E.Ü Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ve yüzlerce davetli katıldı.
Sergide yayımlanan ve tamamı orijinal olan fotoğraflar Müzayede'den temin edildiği vurgulandı. Hindistan'dan getirilen özel kağıtlara basılan ve yüzlerce yıl bozulmadan kalabilecek özelliğiyle Erzincanlıların karşısına çıkan eski fotoğraflar sergiyi gezmeye gelenler tarafından ilgiyle incelendi. İsteyen kişilere satışı da yapılan fotoğrafları inceleyen yaşlı vatandaşlar ise zaman zaman duygu dolu anlar yaşadılar.
80 adet çerçeveli fotoğrafın yer aldığı sergide ayrıca 300 adet fotoğrafın yer aldığı bir de büyük kitaplar isteyene satıldı.
Sergiyi gezdikten sonra değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Abdülküdir Demir, "Bu fotoğraflara bakınca Erzincan bir çok tarihini kaybettiğini görüyoruz. Bunun en büyük nedeninin deprem olduğunu sanıyoruz. Ancak başlattığımız çalışmalarla geçmişten günümüze kadar ayakta durmasını bilen eserleri restore edeceğiz" dedi