Atakum Sydv'nin Yeni Hedefi Daha Çok Yardım

Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kaymakam Salim Demir başkanlığında 2009 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Atakum Sydv'nin Yeni Hedefi Daha Çok Yardım
Atakum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kaymakam Salim Demir başkanlığında 2009 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.
Atakum Kaymakamı Selim Demir, SYDV üyeleri ile birlikte 2009 yılının değerlendirme toplantısını yaparak, 2010 yılı hedeflerini belirledi. Toplantıya Kaymakam Demir'in yanı sıra Kızılay Atakum Şube Başkanı ve SYDV Üyesi Av. Korhan Çömezoğlu da katıldı. Kaymakam Selim Demir yaptığı konuşmada, "Vakfımız planlı programlı bir çalışma yürütme gayreti içinde. Biz toplumu iki anlamda kucaklamak istiyoruz: Birincisi, makasımızın tamamen açarak bize hizmet isteyen bütün kesimleri kucaklamak, ikincisi ise makasımızı daraltarak yardım isteyen kişileri mercekle seçmek. 2009 Şubat ayında faaliyete başlayan Atakum İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız şu ana kadar 1 milyon TL civarında rakamsal büyüklüğe ulaştı" dedi.
Yaptıkları yardımlarda insanların çalışmadan oturmaları yerine, çalışarak kazanmaları için gayret gösterdiklerini ifade eden Kaymakam Demir, "İnsanlara karşılıksız, onları çalışmadan uzaklaştıracak yardımlar yerine, çalışarak üretmelerini sağlıyoruz. İnsanı rencide etmeden, onları çalışmaya yönlendirerek yardımda bulunuyoruz. Bu konuda da iddialı olarak konuşabiliriz. Faaliyet alanımızdaki harcamalarımızın önemli bir bölümünü bu nitelikte yaptık. Yeni projeler ürettik ve bu projelerde insanları gelir sahibi yapmayı hedefledik. Bizim vakfımız evine gitmediği hiçbir kimseye yardım vermedi. Yardıma muhtaçlar incelendi ve fotoğraflandı. Atakum'un mahalle ve köylerinden insanlarımızın yüzde 95'ine ulaşmış durumdayız. Buradaki hizmet sektöründe, ihtiyacı olan herkese tekerlekli sandalyeden tutun da akülü araca kadar, işitme cihazına kadar, iş kurma kredisine kadar, eğitimine kadar yardımda bulunuluyor.'Benim ihtiyacım var, ben almadım' diyenler bize başvursun" diye konuştu.
Yardıma muhtaç vatandaşlara tarımsal alanda ve hayvancılıkta üretken olmaları için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Kaymakam Demir, "Çeşitli alanda iş kurmayla ilgili çalışmalarımız var. Acaba ne gibi projeler üretsek diye sürekli arayış içindeyiz. İnsanların gelir sahibi olmalarının doğru yol olduğunu biliyoruz. Toplumda 3 grupta toplanan bireyler mutlaka ve özellikle sosyal transfer anlamında desteklenmesi lazım. Bunlar; özürlüler, yaşlılar ve çocuklar. Bunlar istisnadır. Bunları her halükarda desteklememiz lazım. Diğer insanlarımız projelerle desteklemek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim ile bağlantılı olarak çalıştıklarını hatırlatan Kaymakam Salim Demir, konuşmasına şöyle devam etti: " 'Çevresine duyarlı okul' sloganıyla okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle okul aile birliği ile işbirliği içinde olduk. Öğrencilerimizin geçim sıkıntısından tutun da, rahatsızlığına kadar bütün sorunlarıyla ilgilendik. Vakfımız, ÖSS ve SBS için 3 bin 500 öğrenciye ulaşacak, önemli kaynak kitaplar alacak ve bunları öğrencilerimize ulaştıracak. Öğrencilerimizin iyi bir lise ve iyi bir fakülte kazanmasını sağlamamız lazım. Öğrencilere kitap vermekle kalmayıp, okullarda kurslar açmayı sürdüreceğiz. Bizlerle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunan Kızılay Atakum Şube Başkanı'na teşekkür ediyorum."
Kızılay Atakum Şube Başkanı ve SYDV Üyesi Av. Korhan Çömezoğlu ise Kızılay'ın 2009 yılında Atakum'da yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi. Av. Çömezoğlu, "2009 yılında 200 ihtiyaç sahibi vatandaşa yiyecek maddesi, 100 öğrenciye giyecek yardımı ve 200 aileye de yatak yardımında bulunduk. 1868 yılından bu yana Kızılay, kimsesiz, sahipsiz ve ihtiyaç sahiplerine uzanan yardım elidir" dedi.