Muğla Barosu, Golf Kararını Yargıya Taşıyor

Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında görüşülen Golf sahaları ile ilgili karar, Muğla Barosu'nun tepkisini çekti

Muğla Barosu, Golf Kararını Yargıya Taşıyor
Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında görüşülen Golf sahaları ile ilgili karar, Muğla Barosu'nun tepkisini çekti. Çamlık bölgesinde yapımı düşünülen golf sahalarının şehircilik ve kamu yararı ile bağdaşmadığını söyleyen Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.
Muğla Baro Başkanı Gürkan yaptığı açıklamada; "Konunun hukuksal boyutu bir yana, Golf sahaları kurulması yoluna gidilmesi Bodrum'un yararına değildir. Pür teknik açıdan bile Golf sahaları kurulması 'Kamu Yararı' ve 'Şehircilik' ilkeleri ile bağdaşmaz. Golf sahaları kurulması görüşünü savunanları, uzmanların katıldığı bir tartışmaya davet ediyoruz. Onlar da uzmanlarını getirsinler. Muğla Barosu'da getirsin. Bodrum'da, Bodrum halkının önünde konu tartışılsın. Bodrum Belediyesi'ni bu organizasyonu yapmaya çağırıyoruz. Muğla Barosu hazırdır. Bodrum aç kalmaz, ama susuz kalmak tehlikesi vardır. Dünya harikası doğal çevresinin kalıcı biçimde bozularak değişmesi tehlikesi vardır. Anlaşılan o ki; Bodrum Belediye Meclisimizin çoğunluk üyeleri Muğla Barosunun çağrısını ve Bodrumdaki birçok demokratik kitle örgütünü dikkate değer bulmamışlardır. Kendi başlarına kendilerini doğrulayan raporları esas alıp bildiklerini okumuşlardır. Biz bu kararı inceleyip hukuk yoluna başvuracağız. Ama hangi lobinin ya da hangi yüksek ya da derin ilişkinin bu kararın alınmasına yol açtığını bilmiyoruz. Bu kararı alanlar, bugün ve yarın yalnızca Bodrumlularca değil, bütün insanlar tarafından hiç de iyi anılmayacaksınız. Bodrum'a kötülük yaptınız. Yalnızca bu gün Bodrumda yaşayanların değil, gelecek nesillerin de elleri daima yakanızda olacaktır" dedi.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, golf sahaları ile ilgili mecliste alınan kararı değerlendirirken, "Söz konusu proje ile ilgili olarak sosyolojik, ekonomik ve ekolojik olarak kamuoyunda oluşan hassasiyetleri uzun zamandır takip ediyoruz. Bu konuda meclis grubumuzda bir takım hassasiyetleri var idi. Söz konusu hassasiyetle ilgili olarak gerek sosyal, gerek ekonomik endişelerimiz bilimsel raporlar ve hukuki mütaalalarla giderilmiş olduğundan meclis grubumuzun proje ile ilgili endişeleri ortadan kalkmıştır. Bodrum Belediyesi mücavir alanındaki bu projenin, Bodrum ekonomisine, yörede yaşayan insanımıza katkısı tartışılmazdır" dedi.
Öztürk, CHP olarak gelişim sürecine mani olmak, yöreye yapılacak yatırıma mani olmanın parti ilkelerine ve inançlarına uygun olmadığını belirterek, "Yörede su kaynaklarının olmadığı, tarım arazisi niteliği taşımadığı İTÜ'nün bilimsel raporlarıyla kanıtlanmıştır. Bodrum yarımadasında turizm pastasından pay almayan tek bölge o bölgedir. O bölgede yaşayan halkımızın tamamı bu projenin bölgeye yapılması gerektiğini gerek meclis grubumuza, gerekse partimize iletmiştir. Golf turizminin o bölgede yapılması hiç kimsenin kişisel ortamı olmamalıdır" diye konuştu.