Antropoloji Topluluğu 'Body Worlds' Sergisini Gezdi

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğrencileri Dünyaca ünlü "Body Worlds" sergisini gezdi.

Antropoloji Topluluğu 'Body Worlds' Sergisini Gezdi
Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğrencileri İstanbul Modern Sanatlar Müzesindeki "Body Worlds" sergisini ziyaret etti.
Antropoloji biliminin Türkiye'deki önde gelen temsilcilerinden Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erksin Güleç'in desteği ile gerçekleşen geziye; topluluk üyelerinden 30 öğrencinin yanı sıra Arş. Gör. Serkan Şahin ve Arş. Gör. Dr. Aslı Doğan katıldı.
Topluluk, eşsiz doğası ve köklü bir tarihi olan, aynı zamanda 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u gezme imkanı da buldu. Kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden Antropoloji Topluluğu; Galata Kulesi'nden İstanbul'un eşsiz manzarasını izleyerek fotoğraflar çekti. İstanbul gezisinin ardından Antropoloji Topluluğu tamamı kadavralardan oluşan ve değişik bir saklama yöntemi ile özü bozulmadan hazırlanan, yaşam döngüsünün anlatıldığı "Orijinal Vücut Dünyası Sergisi"ni gezdi. İnsanın zigot döneminden olgunluk dönemine, organların sağlıklı ve hastalıklı hallerine kadar her türlü yaşamsal döngünün görselleştirildiği "Body Worlds" öğrenciler tarafından büyük bir merak ve ilgiyle takip edildi.