TOKİ halkı, okulla bina arasına köprü istiyor

Ereğli ilçesi Korubaşı Mahallesi'nde kurulan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinde yaşayan vatandaşlar, inşa edilen okul için köprü yapılma

Ereğli ilçesi Korubaşı Mahallesi'nde kurulan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinde yaşayan vatandaşlar, inşa edilen okul için köprü yapılmasını talep etti.

TOKİ halkı ilköğretim okulunun yolunun uzak olduğunu ve kış şartlarında öğrencilerin zorlanacağını belirterek, okul hattına doğru köprü yapılmasını istedi.

Kurulduğu günden bu yana yaşanan sorunları dile getirerek çözüm bulan TOKİ sakinleri, mahalle yolunun Ereğli Belediyesi tarafından asfalt yapılmasının ardından, bu kez yeni okul için proje geliştirmeye başladılar. Okulun TOKİ binasının önünde bulunan dere yatağının diğer tarafına yapılması ile birlikte zor arazi şartlarında çocukların okula gideceğini belirten vatandaşlar, konu ile ilgili olarak AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da dilekçe gönderdiler.

Mahalle sakinlerinden Ertan Alatlı, yaptığı açıklamada, "TOKİ adına yapılan TOKİ Korubaşı İlköğretim Okulu'yla, TOKİ konutları arasında bulunan viyadük boşluğu ve okulla konutlar arasındaki mesafe iki adım olmasına rağmen köprü ihtiyacı doğmaktadır. Köprünün olmaması nedeniyle çocuklarımızın iki adımlık yolu 3 km yol yürümesi gerekecek. Dere boşluğunun etrafından dolaşmak zorunda kalmaları ve önümüzün kış olması sebebiyle çocuklarımızın çok zorlanacağı için devletimizden köprü talep etmiş ama maalesef hiçbir hizmet alamamıştık. Yetkililerden isteğimiz, bu konuya duyarlılık göstermeleridir." dedi.