Kazakistan Milli Günü Resepsiyonu

Kazakistan Milli Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı

Kazakistan Milli Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, "Kadim dostluğumuz ve edebi kardeşliğimize dayalı Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin her daim taptaze kalacağından eminim" dedi.
Kazakistan Milli Günü, Büyükelçi Canseyit Tüymebayev'in ev sahipliğinde Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz, YÖK Başkanı Yusuf
Ziya Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Tüymebayev, Kazakistan ve Türkiye'nin son yıllarda uluslararası düzeyde elde ettikleri başarılarından dolayı Kazakistan'ın doğuda, Türkiye'nin ise batıda ekonomik ve sosyal değişiklikler göstererek sayılı ülkeler arasına girdiğini söyledi. İki ülke arasında gelişen ilişkilerden bahseden Tüymebayev, "Kadim dostluğumuz ve ebedi kardeşliğimize dayalı Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin her daim taptaze kalacağından eminim'' dedi.
Konuşmaların ardından Kazakistan milli dans ve müzik sanatçılarının katılımıyla mini konser ve milli kıyafetlerin sergilendiği bir defile düzenlendi.
(TB-CC-Y)