Has Parti Adana İl Başkanı Cengil: 'Ehliyet Harçları Düşürülmeli'

Has Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, sürücü belgelerindeki yüksek harçların, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine soktuğunu belirterek, "Borçların yeniden yapılandırılması yasasının içerisine ehliyet harçları da alınarak, bu harçlar makul seviyeye indirilmelidir" dedi

Has Parti Adana İl Başkanı Cengil: 'Ehliyet Harçları Düşürülmeli'
Has Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, sürücü belgelerindeki yüksek harçların, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine soktuğunu belirterek, "Borçların yeniden yapılandırılması yasasının içerisine ehliyet harçları da alınarak, bu harçlar makul seviyeye indirilmelidir" dedi.
Cengil, yaptığı açıklamada, birçok vatandaşın sürücülüğü bir istihdam kapısı olarak gördüğüne dikkat çekerek, gerek kendi işinde gerekse de bir başka yerde çalışmak için vatandaşların sürücü belgelerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Cengil, "Ancak sürücü belgelerindeki yüksek harç miktarları, sürücülüğü lüks ihtiyaç kategorisine sokmaktadır" dedi.
Harçların yüksek olması nedeniyle birçok vatandaşın hak etmiş olmalarına rağmen sertifikalarını ehliyete dönüştüremediklerini ifade eden Cengil, zaman aşımı nedeniyle birçok belgenin yenilenmesi gerektiğini bunun da zaman ve para israfına yol açtığını kaydetti.
Pasaport Kanununda yapılan değişiklikle pasaport harçlarında ciddi indirime gidilerek pasaport alımının kolaylaştırıldığını hatırlatan Cengil, "Halbuki sürücü belgesine olan ihtiyaç daha da fazla ve daha da elzemdir. Borçların yeniden yapılandırılması yasasının içerisine ehliyet harçları da alınarak, bu harçlar makul seviyeye indirilmelidir. Yüz binlerce vatandaşımızın beklentisi bu yöndedir" diye konuştu.