Malezyalı Dolandırıcılar Yakalandı

Başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle piyasayı 250 bin TL dolandıran Malezya uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstinye Park'ta bir mağazadan kredi kartıyla yüklü miktarda alışveriş yapan 4 yabancıdan şüphelenen mağaza yetkilisi durumu bankaya bildirdi. Banka tarafından yapılan araştırmada alışveriş yapan 4 kişinin sahte kredi kartları kullandıkları belirlendi. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Harekete geçen Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Zanlıların aynı mağazaya alışveriş için tekrar geldiğini belirleyen polis, şebekeyi sahte kredi
kartlarıyla alışveriş yaparken suçüstü yakaladı. Şebekenin özellikle sahte kredi kartlarıyla aldığı lüks saat, çanta ve parfümleri ülkelerinde yüksek fiyatlarla elden çıkarttıkları öğrenildi. Yapılan araştırmada, şebekenin piyasayı 250 bin lira dolandırdığı belirlendi. Sahte pasaport kullanan şahısların üzerlerinde yapılan aramada 6'sı gerçek 68 adet sahte kredi kartı, çanta içinde çeşitli markalara ait çok sayıda lüks saat ve bayan çantaları ele geçirildi.
Emniyette ifadeleri alınan Malezya vatandaşı Loo Tiam Choy, Cheong Hoong Kiat, Khoo Chien Chung ve Loo Weng Keong daha sonra adliyeye sevk edildi.