Giresun'da İlköğretim Okulu Temeli Atıldı

Giresun'un Gedikkaya Mahallesi'nde 32 derslikli ilköğretim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Giresun'da İlköğretim Okulu Temeli Atıldı
Temel atama törenine Giresun Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Giresun milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, daire amirleri, İl Genel Meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Mustafa Yaman, çağdaş modern, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolunun iyi bir eğitimden ve çağın gereklerini yakalamış okullardan geçmekte olduğunu söyledi. Hükümetin bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını hatırlatan Vali Yaman "Bir ülkede yapılan yatırımların en önemlisi eğitim ve öğretime yapılan yatırımlardır. Bu ilkeden hareket eden hükümetimiz bütçeden en büyük patı eğitime ayırmaktadır. Bunu sonucu olarak ta tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de eğitim yatırımları gün geçtikçe hızlı bir şekilde artış göstermektedir.Bu anlamda ilimizde ve ülkemizde eğitim ve öğretim adına yapılan yatırımların her geçen gün artıyor olması ülkemizin geleceği adına yapılan yatırımların her gün artıyor olması ülkemizin geleceği adına sevindiricidir" diye konuştu.
Giresun'da 2010 yılında diğer yıllara göre daha fazla derslik yapımı gerçekleştirildiğini de belirten Vali Yaman, "2007 yılında 74 derslik, 2008 yılında 131 derslik, 2009 yılında 88 derslik ve 2010 yılında ise 218 derslik tamamlanarak hizmete girmiştir. 2003 yılından bugüne 901 derslik yapılmış olup toplam derslik sayısı ise 3 bin 184'e ulaşmıştır. Bugün temeli atılan 32 derslikli ilköğretim okulumuz da 1 yıldan önce bitirilerek hizmete girmesi planlanmıştır. İlimizde derslik ihtiyaçlarının karşılanması ile eğitim-öğretim seviyesinin daha da üst sıralara yükseleceği inancı ile okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Törende Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi bir gösteri sunarken, Vali Mustafa Yaman, Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez ve Ali Temür, inşaata harç dökerek okulun temelini attılar.