Demirbaş'tan AB Müsteşarı Miller'e, Kürtçe yazılı plaket

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Michael Miller'e, üzerinde Kürtçe belediye i

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Michael Miller'e, üzerinde Kürtçe belediye isminin yazıldığı plaket tabak hediye etti.

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Michael Miller ve AB Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıcer ile birlikte Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. AB Siyasi İşler Basın ve Enformasyon ve Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Michael Miller ve AB Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıcer, belediye başkanının KCK davasında 5 ay 15 gün tutuklu kaldığını belirterek, geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını dile getirdi. Demirbaş, müsteşarın ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, 13 Ocak 2011'e ertelenen KCK davası ve hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Demirbaş, cezaevinde kaldığı sürede AB müsteşarın alakalarından dolayı teşekkür ederek, Kürtçe belediye isminin yazıldığı ve İçkale'de bulunan aslanlı çeşme ve tarihi surların figürünün işlendiği plaket tabak hediye etti.