Balıkesir Belediyesi'nden meclis üyesi ve şehit üsteğmene vefa örneği

Balıkesir Belediyesi, 2009 yılında kalp krizi sonucu 39 yaşında hayatını kaybeden MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Çiftçi ve iki yıl önce bir kaza

Balıkesir Belediyesi, 2009 yılında kalp krizi sonucu 39 yaşında hayatını kaybeden MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Çiftçi ve iki yıl önce bir kaza sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Fatih Korçam'ın isimlerini, şehir merkezindeki iki parka verdi. 1. Oruçgazi Mahallesi Altay Caddesi'ndeki "Veysel Çiftçi Parkı" ve Yıldırım Mahallesi Paşasarayı Sokak'taki "Şehit Fatih Korçam Parkı" törenle açıldı.

Altay Caddesi'ndeki ilk törene Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve diğer vatandaşlar katıldı. Merhum Çiftçi için dua edilmesinden sonra kısa biyografisi okundu. Ardından söz alan kardeşi Dr. Feyyaz Çiftçi, "Buraya böyle bir parkı kazandırarak halkın hizmetine sunan ve ağabeyimin adının yaşatılmasına vesile olan Belediye Başkanımız İsmail Ok'a, meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına, Çiftçi ailesi olarak teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Ok ise hüznü ve mutluluğu birarada yaşadığını belirterek, "Çok sevdiğimiz değerli arkadaşımız rahmetli Veysel Çiftçi'nin işyerinin önündeki parka adının verilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle dünya görüşü ne olursa olsun onu sevenler burada. Merhum Çiftçi, ölümünden sonra da bizi buraya toplamakla bu güzellikleri yaşatmış oldu." şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi Başkan Ok, Okur, merhum Çiftçi'nin babası Vedat Çiftçi ve oğlu Kutluhan Çiftçi tarafından kesildi.

Paşasarayı Sokak'taki törene, diğer protokol üyelerinin yanısıra 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk da katıldı. Şehit Üsteğmen Fatih Korçam için dua edilmesinden sonra kısa biyografisi okundu. Tuğgeneral Selçuk, iki yıl önce bir kaza sonucu şehitlik mertebesine ulaşan Korçam'ın isminin verildiği parkın açılışı dolayısıyla büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Selçuk, "Şehidimize sahip çıkarak adını buraya ebediyen yazmanız, bizim için çok anlamlı olmuştur. Bunun için camiam adına Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyor, Balıkesirlileri can-ı gönülden kucaklıyorum. Bu vesileyle hava şehidimiz Fatih Korçam'a ve tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum." dedi. Açılış kurdelesi Başkan Ok, Tuğgeneral Selçuk ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın tarafından kesildi.