Sakaryalı Kadınlara Kozakçıoğlu Sahip Çıktı

El emeği, Göz nur-u çalışmalarını, bir defile ile gözler önüne sermek isteyen, Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın isteğine; Nişantaşım Derneği sahip çıktı

Sakaryalı Kadınlara Kozakçıoğlu Sahip Çıktı
El emeği, Göz nur-u çalışmalarını, bir defile ile gözler önüne sermek isteyen, Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın isteğine; Nişantaşım Derneği sahip çıktı. Aynı zamanda Sakarya Eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı Olan Meral Kozakçıoğlu "Sakarya ile gönül bağımız var" dedi.
Yaklaşık 8 ay önce Çark Mesire'de başlayıp, sonra da Çatı Cafe'de toplanan kadınlar "Çocuklar üşümesin" sloganıyla yola çıktılar. Muhtaç ailelere katkı sağlamak amacıyla, tam 77 adet battaniyeyi ördüler ve muhtarlıklar vasıtasıyla muhtaç Ailelere dağıttılar. Ardından da El emeği, Göz nur-u dökerek defile yapmayı kararlaştırdılar. Bere'den Bikini'ye, Bayrak'tan Gelinliğe kadar çok sayıdaki çalışmalarını değerlendirmek için Türkiye'nin ünlü koreografı Banu Noyan'la temas kurdular
Çok anlamlı bir çalışmayla "Çocuklar üşümesin" diye, ördükleri battaniyeleri gururla ilgililere teslim etmenin yanında, zaman zaman eğlenerek te bulundukları ortamın tadını çıkaran örgü kadınları, bununla da kalmayarak marifet ve tasarımlarını ortaya koyarak, 100'e yakın tamamen örgüden oluşan muhteşem çalışmaları yaparak ünlü koreografa sundular. Sahip olduğu "Banu Noyan Event Office" firması ile Türkiye'nin çok önemli projelerinin içinde yer alan Banu Noyan; Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'na da sahip çıkarak, defileyi İstanbul'da yapma sözü verdi.
Banu Noyan çalışmaları izlemekle kalmayıp, Sakaryalı Örgü Kadınlarına destek bulmak için bazı önemli ziyaretler de yaptı. Amacı İstanbul yanında birde Adapazarı'nda bir defile yapmak ve bu şekilde Sakaryalı kadınların sesini daha fazla duyulmasını sağlamaktı. Sakarya'dan halen bir cevap çıkmadığını gören Banu Noyan buna karşılık İstanbul'da defile yapmak için kolları sıvadı. Gelişmeler karşısında Banu Noyan İle görüşmeye giden Şaban Mergül ve Mine Kurt işin başındaki Noyan'ı kırık bir kol ile buldu. Defile koreografı sırasında bir anlık dikkatsizlik Banu Noyan'ın kolunu kırmasına sebep olmuştu. "Koyun can, Kasap'ta et derdinde" olunca sessizce Adapazarı'na dönüldü.
Banu Noyan'ın kolunun kırılması "Her işte bir hayır var" sözünü bir kez daha doğruladı. Banu Noyan ameliyat sonrası, eskiden de tanıştığı ve Nişantaşım Derneğin'de de birlikte görev yaptığı Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu'nun sahip olduğu Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tedaviye gitmeye başladı. Tedavi sırasında ise Sakaryalı kadınların örgü çalışmaları da gündeme geldi. Yapılan sohbetlerde konuya sıcak bakan Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu, Banu Noyan'a konuyu Nişantaşım Derneği'nin gündemine de getireceğini belirtti.
Nişantaşım Derneği'nin de konuya sıcak bakmasının ardından; Sakaryalı Örgü Kadınları adına Mine Kurt, Gazeteci Şaban Mergül ve konuya baştan beri en büyük desteği veren Sakarya Turizm Platformu Genel Sekreteri Ali Aktaş'tan oluşan ekip, Türkiye'nin en genç Doçenti unvanını elinde bulunduran Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu'nun Etiler'deki Fizik ve Rehabilitasyon Merkezi'nde buluştu.
Aynı zamanda Sakarya'da iz bırakan eski Vali Hayri Kozakçıoğlu'nun kızı olan Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü hocası olan Banu Noyan'ında geldiği toplantı gece geç Saatlere kadar sürdü. Prof. Dr. Meral Kozakçıoğlu konuşmalar sırasında "Sakarya ile gönül bağımız da var" dedi. Toplantıda yün sponsorunun bulunması durumunda battaniye örülmesine ve şubat ayı içinde uygun olabilecek bir tarihte defilenin yapılmasına karar verildi. Mine kurt karar karşısında, Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın bu projeye hazır olduklarını ifade etti. Banu Noyan ise bazı önemli sürprizlerin olabileceği sinyalini de verdi.