Kktc Başbakanı İrsen Küçük, Ubp Genel Başkanlığı'na Seçildi

KKTC'nin iktidarını elinde tutan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 18. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa, halen bu görevi sürdüren Başbakan İrsen Küçük seçildi.

UBP tarihinde ilk kez başkanlık için 3 adayın yarıştığı kurultayda oy sayımı dün gece geç saatlerde tamamlandı. Bin 419 oy kullanılan kurultayda 5 oy geçersiz sayılarak iptal edilirken, İrsen Küçük 815, rakipleri Ahmet Kaşif 387, Hasan Taçoy ise 212 oy aldı. Seçim sonuçlarının açıklanması, sonuçları merakla bekleyen delegelerde coşku yaşattı. İrsen Küçük'ün ilk turdan seçilmek için gerekli 745 oyu aştığı anda salonda alkış ve "Başbakan Küçük", "UBP seninle gurur duyuyor" sloganları başladı. Küçük'ü ilk
tebrik edenler arasında rakipleri Kaşif ve Taçoy vardı. Daha sonra Küçük, Kaşif ve Taçoy, el ele tutuşarak salonu selamladı.
Başbakan Küçük, oy sayımının tamamlanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, halkın, ülkenin ve UBP'nin hizmetinde olacaklarını vurgulayarak, UBP'nin kazanacağını daha önce söylediğini ifade etti. Küçük, Kurultaya emek verenlere teşekkür etti ve herkesi kutladı.
Ahmet Kaşif, kurultay sonucunu basına değerlendirirken, sonucun hayırlı olmasını diledi ve artık gerçeklerin görülerek hareket edilmesi gerektiğini, şark politikalarıyla KKTC'nin bir yere varamayacağını söyledi. Kaşif, Sağlık Bakanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği sorusu üzerine Başbakan'ın görev vermesi durumunda görevi yapacağını söyledi.
Adaylardan Hasan Taçoy ise, sonuçların hayırlı olmasını dileyerek, kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti.
UBP'nin 18. kurultayında diğer organlar için yapılan seçimlerin sonucunun yarın açıklanması bekleniyor.