KASİAD KOBİ'lere eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacak

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından uygulanan 'KOBİ'lerde Kayıtlı İstihdamı Destekleme Projesi'ne müracaatlar başladı. KASİAD

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından uygulanan 'KOBİ'lerde Kayıtlı İstihdamı Destekleme Projesi'ne müracaatlar başladı. KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, 60 KOBİ yöneticisine eğitimler verip kurumsallaşma yolunda hızla mesafe alacaklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacak KASİAD'ın ön başvuru kabulü 15 Aralık'ta sona erecek. KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, proje kapsamında görev yapacak KOBİ danışmanlarının projeden istifade etmeleri maksadıyla, ön başvurulardan seçileceğini hatırlatarak; "KOBİ'lerin röntgenleri çekilerek, daha kurumsal olabilmeleri ve kapasitelerinin artırılmasının sağlanması, ayrıca bu KOBİ'lerin hibe, kredi ve desteklerden yararlandırılmasını hedefliyoruz." dedi. Hacıkerimoğlu, "Projeden yararlanacak 60 KOBİ'nin seçilmesi sürecine girdik. Son başvuru 15 Aralık'ta sona eriyor. Ön başvuru sürecinin ardından belirlenen 60 KOBİ, 24 Aralık'ta ilk eğitimlerine başlayacaklar." diye konuştu.