Adıyaman'da Bugün Gazetesi 8. Yaşını Kutladı

1 Aralık 2003 yılında kurulan Adıyaman'da Bugün Gazetesi, 8

Adıyaman'da Bugün Gazetesi 8. Yaşını Kutladı
1 Aralık 2003 yılında kurulan Adıyaman'da Bugün Gazetesi, 8. yaş gününü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kutlamalar kapsamında gazetenin davetlisi olarak Adıyaman'a gelen Gazeteci-Yazar Gülay Göktürk, 'Demokratik Açılım ve Medya' konulu konferans verdi.
Adıyaman'da Bugün Gazetesi ve Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Derneği (AKSEB) işbirliği ile gerçekleştirilen konferansa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel, Adıyaman AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ve çok sayıda davetli katıldı.
Gazetenin 8. yılını düzenlenen konferans ve çeşitli etkinliklerle kutlamanın mutluluğun yaşadığını belirten Adıyaman'da Bugün Gazetesi kurucularından ve köşe yazarı Dr. Abuzer Demir, Bugün Gazetesi'nin yerel bir yayın organı olarak 8 yıldır Adıyamanlı okurlarıyla yoluna devam ettiğini söyledi.
Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaşadığı memnuniyeti dile getiren Abuzer Demir, şöyle konuştu:
"Kentin sorunlarını belli bir görüşe sahip olmadan herkesin okuduğu tarafsız, doğru ve ilkeli bir gazetecilik anlayışı ile kamuoyunda yaptığımız haberlerle okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yerelde bir gazete çıkarmanın ne kadar zor olduğun biliyoruz ancak taşıdığımız sorumlulukla yolumuza devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu mesleği yapan gazetecilerden zengin olan çıkmaz ancak en zengini kendi yağında kavrulacak kadar zengindir. Çünkü bu iş bir sevda işidir. Gazetecilik sevdası ise az para ile çok
emek anlamına gelir. Kurulduğu günden buyana bizlerle çalışan meslektaşlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı iletiyor, teşekkür ediyorum."
Konferansta selamlama konuşması yapan Vali Ramazan Sodan ise,"Sürekli okuduğum bir gazete ve bugün kuruluşunun 8. yılı nedeniyle düzenledikleri 'Demokratik Açılım ve Medya' konulu konferansla ülkemizin içinde bulunduğu değişim sürecinde önemli bilgilerin paylaşılmasını diliyorum. Demokrasiyi daha iyi yaşayabilmek için demokratik bir sistem ve herkes için özgürlük istiyorsak bu açılım umarım ülkemizi hak ettiği yere getirir. Ben Bugün Gazetesi'nin çalışanlarını ve kurucularını kutluyor, başarılarının
devamını diliyorum" diye konuştu.
Adıyaman'a davet edildiği için mutlu olduğunu dile getiren konferansın konuşmacısı Gazeteci- Yazar Gülay Göktürk de, "Bu kenti çok sevdim ve içimde yaşadıklarım arasında güzel bir şekilde anacağım" dedi.
Demokratik açılım üzerine konuşan Göktürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün büyük bir önemle demokrasi teması ile açılım halen devam ediyor. Açılım aslında herkesle beraber, bir arada ve ortak yaşam içersinde bu ülkede huzur ve barış içersinde yaşabilmek için büyük bir önem taşıyor. Bütün açılım sürecinde ise en önemli rol medyanın doğru ve okuyucularını doğru bilgilendirmesi ve konuyu doğru anlatması ile mümkün olacaktır" diye konuştu.