Başkan Sedefçi İle Vekil Budak Edirne İçin Birlikte Hareket Etme Sözü Verdi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve AK Parti Milletvekili Necdet Budak, Edirne için birlikte hareket etme sözü verdi.

Başkan Sedefçi İle Vekil Budak Edirne İçin Birlikte Hareket Etme Sözü Verdi
Hükümet kanadıyla son aylarda yakın görüntüler sergileyen Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Meriç Nehri kıyısındaki Protokol Evi'nde AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak'la bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve'nin de katıldığı toplantıda Sedefçi ve Budak, Edirne için birlikte hareket etme sözü verdi.
Toplantıda ilk olarak konuşan Başkan Hamdi Sedefçi, 3 aydır Ankara'da birtakım temaslarda bulunduklarını ve bunun sonucunda Kırkpınar'a 400 bin TL'lik destek aldıklarını söyledi. Kırkpınar'ın 650'nci yılına çok özel bir kutlama yapmak istediklerini ve bu kapsamda Budak'ın da destekleri sayesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme yapacaklarını ifade eden Sedefçi, Edirne'nin Kırkpınar ve Selimiye'yle birlikte dünya kenti olma yolunda büyük adımlar attığını yineledi.
Kırkpınar'ın UNESCO'nun Somut Olmayan Geleneksel Spor Dalları kategorisine girmesinin ardından Selimiye'nin de Haziran 2011'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasını umut ettiklerini kaydeden Sedefçi, "Selimiye Meydan Projemiz Aralık ayı sonunda son şeklini alacak ve Ocak ya da Şubat'ta ihalesi yapılacak. Nisan ayına kadar da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla temelini atmayı hedefliyoruz" dedi.
Milletvekili Budak ise siyasete girme nedeninin Edirne'ye hizmet olduğunu belirterek, temel hedeflerinin, Edirne'yi Türkiye'den sonra dünyada da 'marka kent' yapmak olduğunu kaydetti. Edirne'nin bu yolda hızla ilerlediğini de vurgulayan Budak, "Bu durumda Belediye Başkanımızı yalnız bırakmak yanlış olur. Kırkpınar başta olmak üzere Edirne ile ilgili tüm projelere destek vereceğiz. Sayın Başbakanımız da randevu talebimizi olumlu karşıladı ve önümüzdeki günlerde Hamdi Sedefçi ile birlikte kendisini ziyaret
edeceğiz" dedi.
Açıklamaların ardından bir basın mensubunun "AK Parti'ye geçecek misiniz?" sorusu üzerine Sedefçi, CHP'li olduğunu ancak bir kentin Belediye Başkanı olarak siyaset ayrımı yapmadan Edirne için iktidarla kol kola girip hizmet işbirliği yaptığını söyledi. "AK Parti ile tartışarak hiçbir hizmet gelmediğini gördüm" diyen Sedefçi, "Şunu herkes iyi bilsin ki ben ölene kadar CHP'li kalacağım. Parti kimliğimi Edirne için kenara bıraktım. Etrafta konuşulduğu gibi bir pazarlık söz konusu değil. Projeler Başbakana
doğru anlatıldığında kendisinin kayıtsız kalmayacağını biliyorum" dedi.