Eczacılar yeni yıla şaşkın giriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, karekodlu ilaçların sanal son kullanım tarihinin 31/12/2020 şeklinde düzeltilmiş olmasına rağmen, bu ilaçların yeni yılda kuru

Sosyal Güvenlik Kurumu, karekodlu ilaçların sanal son kullanım tarihinin 31/12/2020 şeklinde düzeltilmiş olmasına rağmen, bu ilaçların yeni yılda kurumdan faydalanan kişilere verilemeyeceğini duyurdu.

Eczacıları da ilaç almak isteyen vatandaşları da zor durumda bırakan genelge hakkında konuşan Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, "G2D'li ürünler uygulamaya konulurken sürenin 2020 yılına kadar geçerli olacağı belirtilmişti. Bugün itibariyle hiçbir uyarı yapılmaksızın kararın iptal edilmesi, eczacıyı elinde ilaç olmasına rağmen yeniden ilaç siparişi vermek durumunda bıraktı. G2D etiketli ilaçların reçete karşılığında kişinin sosyal güvencesi kapsamında temini mümkün olamayacağından, hastaların bu durumun sorumlusu olarak eczaneleri görmemesini istiyoruz. Bundan sonra SGK'nın yayınladığı son genelge doğrultusunda hastalara ilaçları SGK faturasını karşılamayacağı için ücreti karşılığında verilmesi söz konusu olacaktır." dedi.