TTF Mali Genel Kurulu Ankara'da yapıldı

Türkiye Tenis Federasyonu'nun IV. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Federasyon'un 2011 yılı bütçesi 14 milyon 840 bin lira olarak k

Türkiye Tenis Federasyonu'nun IV. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Federasyon'un 2011 yılı bütçesi 14 milyon 840 bin lira olarak kabul edilirken, Başkan Ayda Uluç "Büyüyen ve gelişen Türk tenisine kaynak bulma çalışmalarımızı hızlandırdık." dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu IV. Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirildi. Genel kurula 168 delege katılırken, Türkiye Tenis Federasyonu'nun 1 Ekim 2009-15 Kasım 2010 arasındaki faaliyet raporu ve bilanço gelir-gider tablosu ibra edildi. TTF'nin 2011 yılı bütçesi 14 milyon 840 bin TL, 2012 bütçesi ise 15 milyon 595 bin TL olarak kabul edildi. Bütçe içinde önümüzdeki yıldan itibaren üç yıl boyunca İstanbul'da yapılacak WTA Sezon Sonu Şampiyonası harcamaları da yer alıyor.

Toplantıda bütçe harcama kalemleri arasında aktarma yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

PROFESYONELLİK VE ŞEFFAFLIK

Genel kurulda bir konuşma yapan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türk tenisinde büyümenin hız kazandığı bir dönemi geride bıraktıkları ve yeni projelerle dolu bir yıla hazırlandıkları söyledi.

TTF'nin kurumsallaşma yolunda önemli atılımlar yaptığını kaydeden Uluç, "Alanında uzmanlaşmış profesyonel ekiplerle çalışırken, gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde şeffaflığa önem verdik." dedi.

Marsel İlhan'ın ilk 100, Çağla Büyükakçay'ın ilk 200 oyuncu arasına girmesinin önemli olduğunu belirten TTF Başkanı Uluç, "Bu ivmenin sürekli olması adına dünyanın en önemli hocalarından Lluis Bruguera ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladık. Gelecek yıl Türkiye'de düzenlenecek 62 ITF Turnuvası nereden nereye geldiğimizi gösteriyor." diye konuştu.

ŞAMPİYONA, TÜRKİYE'Yİ ANLATACAK

2011 yılında TTF'nin önceliklerinden birinin İstanbul'da düzenlenen WTA Sezon Sonu Şampiyonası olduğunu ifade eden Ayda Uluç, "Türkiye'nin bugüne kadar tüm spor dalları arasında organize ettiği en önemli sportif etkinliklerden biri olan WTA Şampiyonası, hiç kuşkusuz ülkemizin tanıtımına yapacağı on milyonlarca dolarlık etkinin yanında, gerçek bir spor kenti olan İstanbul'un olimpiyat adaylığı konusunda da elini güçlendirecektir." dedi.

Senyör tenisini özelleştirecekleri belirten Uluç, kulüplerin ortak reklam alanlarını da paket olarak pazarlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Genel kurula katılan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe de tenisin ülkemizde hobi sporu olmaktan çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bu spor artık Van'da, Erzurum'da, Artvin'deki çocuklara ulaşmalı. Bu konudaki çalışmalar artarak devam etmeli." dedi.

Kocatepe, GSGM olarak Londra 2012 Olimpiyatları'nda bir Türk tenisçisi görmek istediklerini söyledi.