Kızılay'dan Ermeni Patrikhanesi'ne Gıda Ve Giyecek Yardımı

Türk Kızılayı, Kumkapı'da bulunan Ermeni Patrikhanesi'ne gıda ve giyecek yardımında bulundu

Türk Kızılayı, Kumkapı'da bulunan Ermeni Patrikhanesi'ne gıda ve giyecek yardımında bulundu. Bin kişilik gıda paketi, 300 adet giyim malzemesi ve 300 çift ayakkabı yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ermeni Patrikhanesi'ne teslim edildi.
Yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan, birçok kişinin gıda ve giyecek yardımı için patrikhaneye başvurduğunu söyledi. Ateşyan, "Patrikhane din, ırk, mezhep ayırımı yapmadan tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Ancak bütçemiz çok kısıtlı olduğu için gıdaya fazla maddiyat ayıramıyorduk. Kızılay Başkanı Sayın Tekin Küçükali sağ olsunlar bize gerekli desteği verdiler. Kızılay tarafından çok kısa süre içerisinde bin koli gıda yardımı
yapıldı" dedi.
Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız da Kızılay olarak yardıma muhtaç bütün insanların yanında olmak üzere bir organizasyon başlattıklarını ve bu kapsamda Rum Patrikhanesi başta olmak üzere yardıma muhtaç tüm kesimlere el uzatacaklarını söyledi.